EI tuulivoimaloita Kaskisiin

Tuomo Kangas

/ #174

25.08.2013 17:09

Ei varsinaisesti "tuulivoimaa tarvita" - sähköä tässä tarvitaan.
Ihmiset ovat erilaisia. joillekin ei ole mitään väliä mitkä ovat menetykset, kun vain jokin pakkomielteen omainen muotitrendi saadaan toteutettua. Sama hulluus oli EY:n mentäessä - mörkö tulee jos ei mennä kansojen keskitysleirille.
Suomi otti aikanaan kontolleen kunnianhimoisen uusiutuvien tavoitteen (Kioto) ja on jo melkein sen saavuttanut, vaikka myllyjä ei vielä(onneksi) ole paljon! 33% on jo uusiutuvien osuus ja tavoite vuoteen 2020 0n 38%!
Luulisi kiinnostavan myös ihmisiä se, että mitä on energian hinta. Näyttöä on jo Saksasta ja Tanskasta, että energian hinta nousee rajusti, kun sitä tehdään näillä tuulivoimaloilla.
Energiaa pitäisi tuottaa jatkossakin monella tapaa. Ydinvoimaa, koska siitä saadaan kunnolla energiaa ja tasaisesti. Suomessa mahdollisuudet piilenevät puun mahdollisuuksissa energian raaka-aineena. Se puoli varmasti kehittyy koko ajan, nyt kun on pakko sitäkin osissaan kehittää tähän suuntaan.
Ja mikä tärkeintä: Suomessa on puuta ja toiseksi, sillä saataisiin paljon ihmisiä työllisteyiksi. Suuri työllistämisvaikutus on tavallaan kallista ja halpaa.
Mutta kun ihmisillä olisi työtä olisi ja tulisi se yhteiskunnalle paljon halvemmaksi, kuin nykyinen tilanne.