VAKKA-SUOMEN SAIRAALAN PUOLESTA

ostetaan myös rautatieasema ja erottaja!

/ #52 onko uudessakaupungissa oma sairaala?

22.11.2013 20:08

Saatan olla väärässä, mutta oletan, että Vakka-Suomen sairaalan omistaa edelleen TYKS, vaikka johtaja Sobyllo kirjoittikin paikallislehteen sairaalan tekevän samanlaista yhteistyötä Rauman kanssa kuin TYKSIN kanssa, tuo tuskin on mahdollista. Raumalla ratkaistaan asiat itse, koska he OMISTAVAT sairaalansa, me ukilaiset emme omista sairaalasta edes rakennusta, joten on varmaan turha puhua omasta sairaalasta ja hieman ristiriitaista haukkua Tyksiä siinä samassa yhteydessä. Sairaala on myyty jo vuosia sitten ja siksi päätöksiä ei tehdä täällä, eikä varsinkaan kunnanhallituksessa.

Omasta sairaalasta on siis aivan turha puhua, ellei kunta osta sitä takaisin, joka olisikin tässä tilanteessa ainoa tapa turvata sen olemassaolo. Tyks tuskin säilyttää tätä Uudenkaupungin etäpesäkettä, jossa avoimesti arvostellaan kantasairaalan toimintaa. Syöttävää kättä ei kannattaisi purra.

Pahoin pelkään, että me kuntalaiset saamme kovasti väärää informaatiota sairaalasta ihan palkittua paikallislehteämme myöten, jonka päätoimittaja kirjoittaa Sopyllon tavoin mm. ambulanssin kustannuksista hieman oudolla matematiikalla. Samalla kun perätään laskelmia sairaanhoitopiiriltä niin lehdessä kerrotaan miten kunta joutuu maksumieheksi kasvavista ambulanssikuluista. Aina ei potilaita kuljeteta ambulanssilla ja mikäli ambulanssi kutsutaan paikalle potilaan toimesta ja hänet kuljetetaan kantasairaalaan, niin käsittääkseni laskun maksaa KELA, eikä kunta, kuten väitetään. Kannattaisi ainakin tarkistaa onko asia näin ja jos on niin kannattaa varmaan kirjoittaa asia niin kun se on tai ainakin toimittajan kannattaa.

On hienoa, että sairaala yhdistää voimia ja saa ihmiset barrikaadeille, mutta pitäisi myös miettiä, että mitä siihen banderolliinsa kirjoittaa. Ensinnäkin kunnasta ei olla lopettamassa terveydenhuoltoa, eikä edes sairaalaa ja toiseksi se ei ole meidän oma. Kannatan sairaalan hankkimista omaksi ja sen saumatonta yhdistämistä terveyskeskuksen kanssa, jolloin vahva perusterveydenhuolto hoitaa ja ennaltaehkäiseen suuremmat ongelmat.

Pahassa hädässä haluan ambulanssiin, joka kiikuttaa minut TYKSin ovelle Turkuun ja sitten saliin, jossa on uusimmat laitteet ja paljon osaavaa henkilökuntaa.