Adressi Suomen pelimonopolin toimintaa vastaan


Vieras

/ #153 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

14.07.2011 14:00

#150: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Kuten ole jo aikaisemmin todennut, niin kyse ei ole jostain hiuksien halkomisella mahdollisesti saatavasta erosta, että joku on vähän parempi. Kaipasit kongretiaa. Sitä yritin tarjota yhdellä esimerkillä. Valvonta mekanismit vaihtelee, eikä kukaan ole väittänyt niitä täydellisiksi. Oleellista on se, ettei suomalaiset peliyhtiöy tai järjestelmät ainakaan riittävän oleellisesti eroa ulkomaisista saiteista, että voidaan suomalaisia pelaajia( ja periaatteessahan tämä kohdistuu kaikkiin suomalaisiiin ) alkaa kohdella kuin suurrikollisia. Millään mittareilla mitattuna kyse ei ole niin suurista eroista, että se oikeuttaa politikkoja tekemään tavallisen palkansaajan puolesta päätöksiä, miten tai mihin hän rahansa käyttää. Suunniteilla on menetelmät, missä rahanpesun, lapsipornoon tai laittomaan kopioinin vastaiset toimet jäävät vähäisemmiksi. Näin poikkeuksellisella tavalla hyökätään 100 000 - 250 000 suomalaista aikuisharrastajaa kohtaan, vaikka on tiedossa, että monopoli ei välttämättä ole EU-lainsäädännön mukainen ja vielä varmemmin sen vastaista on estää käyttämästä vapaasti EU:ssa toimivien yritysten palveluja.

En yhtään epäile mainitsemisia tutkimuksia riippuvuusmittareista. Ihminen tulee enemmän tai vähemmän riippuvaiseksi lähes mistä tahansa. On kyse mistä harrastuksesta tai tekemisestä tahansa, niin tietynlainen riippuvuus syntyy. Se milloin ylitetään sitten selkeästi ongelmarajat on sitten eri asia. Samoin aina on harrastajaryhmissä niitä, joilla harrastus menee liiallisuuksiin.

Enpä itse olisi tuota sopupeliä tähän keskusteluun sotkenut, mutta kun se nyt esiin tuli, niin mainitaanpa nyt sitten jotain siitäkin. Valitettavasti siitä on sen verran kauan, eikä sitä niin tarkkaan tullut seurattua, niin yksityiskohtia on vähän päässyt unohtumaan. Eräs kärkijoukkueista oli matkalla vierasotteluun. Joukkue pysähtyi niin usein, matkan varrella lyömään vetoa itseänsä vastaan vaikka vastus kuului sarjan häntäpäähän, että minullekin tuli useita yhteyden ottoja, mene ja lyö vetoa. Kohdetta ei , ainakaan kovin nopeasti suljettu. Olikin sitten huvittavaa seurata tuota prosessia, kun tätä kyseistä joukkuetta kohtaan ei löytynyt minkään laista näyttöä. Ihan mielenkiintoisia huhuja liikkui jo paljon aikaisemmin että näin tulee käymään.