Adressi Suomen susikannan elvyttämiseksi sekä säilyttämiseksi.

Ronja Ryövärintytär
Adressin tekijä

/ #187

25.08.2008 20:44

"Ja toisekseen, tottakai bulldoggia voi pitää häkissä, ei sitä estä mikään. Voit pitää vaikka sun puudelias häkissä, ei se ole missään kiellettyä. Jos koira tykkää olla ulkona ja häkissä niin miksi sitä ei siellä voisi pitää."

Sori, en omista puudelia vaan erittäin isokokoisen koiran, verrattavissa suomalaisen suden kokoluokkaan. Toisekseen, bulldoggi ei ole ulkokoira, varsinkaan suomalaisissa oloissa. Sen tietää jokainen koiraihminen.


"Ilveksen jälkeä ei sokeakaan sekoita suden jäljeksi. Jos olet koskaan niitä päässyt luonnossa vertailemaan? Ja kun ilves hyökkää eläimen kimppuun, se käyttää siinä myös kynsiään, jolloin eläimestä voi jo päätellä mikä sen kimppuun on hyökännyt."

Et ole vissiin kovin tarkasti vuosien varrella niitä uutisankkoja lueskellut, kuinka ilvestä luultiin sudeksi ja kultainennoutajakin muuttui sudeksi kun puri poikaa..

"ja sekin jos koira on iso, ei meinaa sitä että sen käpälän jälki olisi kuin sudella. Vertaappa vaikka suden ja tanskandogin jälkeä = ei mitään samaa. myöskään suden ja saksanpaimenkoiran jäljessä ei ole juuri mitään samaa.."

Näinpä, mutta sitäpä eivät kaikki itseään jopa asiantuntijoiksi sanovat osaa siltikään tunnistaa. eipä ole kauaakaan kun supikoiran pesää tutkiva asiantuntija vannoi että kyseessä on suden pesä.

Eli, pääpointtini tässä nyt on se, että jopa petoyhdysmiehet eivät välttämättä aina tiedä mistä puhuvat. Ihmisen mielikuvat ja pelotkin saattavat vaikuttaa jälkien tunnistuksessa.