PELASTAKAA KOIRAMME!!

naapurisota kohdistuu eläimiin

/ #97 tuttu juttu

28.03.2014 21:27

En tiedä tapaustasi kokonaan ja olisi kiva saada nimeomaan joku lappu skannattuna mistä näkisi kaikki. Meillä kuitenkin oli vajaa vuosi sitten vastaavanlainen tapaus.

Olimme käymässä naapurisotaa(kerrostalo) koko naapuruston välillä aivan päättömistä jutuista. Kaikki sysäsivät kirjaimellisesti p***aa toistensa niskaan.
Ihan ilman mitään ennakkotietoa eräänä päivänä ovikellomme soi ja sielä seisoi eläinsuojelun työntekijä ja valvova eläinlääkäri. Kertoivat tulevansa, koska meistä oli ilmoitettu, että koiramme(meillä 2 seropia, molemmat kastroitu ja toinen rescue-koira venäjältä)ovat aliravittuja, eivätkä koskaan pääsisi pihalle ja että harjoitamme luultavasti pentutehtailua plus koiramme aiheuttaisivat haju- ja meluhaittaa koko asuntoon.

Siinä pyöristyneenä päästin heidät sisään ja kyselin, että mistäköhän näin perättömiä juttuja, kun meillä koirat erinomaisessa hoidossa sekä kunnossa ja toinen on "työssä" metsällä mukana mieheni kanssa ja itse käyn hölkälläkin säännöllisesti juoksuvyöllä lenkkien sivussa. Koskaan ei ollut kukaan valittanut koirien metelöinnistä, eikä meillä kyllä ikinä ollut ollut minkääntasoista hajua pentutehtailusta puhumattakaan kun molemmat on kastroituja.

Noin 3- min ovesta sisääntulonsa jälkeen he itse pudistivat päätään, että on harmillista, että tämmöisiä päättömiä ilmoituksia tehdään, sillä koiramme olivat huippukunnossa ja tällaiset tapaukset vain vievät heidän työaikaansa hukkaan ja pois "oikeista" tapauksista. Saimme siitä kaikki paperit mustaa valkosella, että missään ei ollut moitittavaa ja erityiskiitoksen, että miten ihanaa nähdä rescue-koirien päätyvän hyviin koteihin.

Ilmoitukset kuitenkin jatkuivat, kunnes otimme yhteyttä poliisiin ja saimme täyden tuen ja lausunnon eläinsuojelunkin puolesta.

Toivottavasti, jos teilläkin ollut yhtä päätön syy ilmoituksiin, niin saatte asian vietyä jollain tapaa läpi. En vain pysty käsittämään millä verukkeilla koira olisi heti viety pois, kun edes rajuissa pentutehtailu tai ali- ylipainotapauksissa näin ei välttämättä tehdä ja AINA pitää olla heidän puoleltaan kirjallisena kunnon perustelu, jonka saa heti tapaamisessa. Ehkä vastaava ell. on ollut joku aivan taukki, mutta tämän jos saatte todistettua niin oikeus on täysin puolellanne. Ja jos niin tyhmä on ollut, että on "huvinvuoksi" tehnyt noin, niin ei eläinrakas ell. ole kyseessä, jolloin pitäisi virastaan pidättää. Hän kun vain ei yksin tee kaikkia päätöksiä...