IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Pien-Saimaa

/ #715 Re: Uusi öljylöytö Norjassa

09.08.2011 20:44

#714: H. Heinonen - Uusi öljylöytö Norjassa

Toden totta, ei kestä H. Heinänen rajojemme sisällä (eikä oikein nahoissaankaan) ei sitten millään. Ydin kysymys kun tässä itselläkin (Etelä-Karjalassa) on se, kuinka ihmeessä pääsisimme eroon vesistöjämme tuhoavasta typerästä ja ketään huomioon ottamattomasta turpeen tuotantotavasta!

Norjaa jos otetaan vertailuksi, kun kerran EU:n ulkopuolellekin puolusteluissa pompitaan, niin:

Siellä jos missä on kaikki energia tuotanto, ainakin pyritty tekemään mahdollisimman luonnon ehdoilla ja sen arvoja säästäen. Se on rikas maa ja satsaa myös huolella haittojen minimointiin. Ehkä juuri siksikin rikas maa.

Täälläkin olisi turvevarantoja hyödynnettävissä niin, ETTÄ ESIMERKIKSI KIINTOAINESPÄÄSTÖT ON NOLLA! Mutta...

Voi ei, sehähän maksaisi ja niinpä onkin vapon toimesta todettu kannattavammaksi satsata mahdollisimman paljon energiaa ja rahaa rikollisten tekojen peittelemiseen, poliitikkojen ja virkamiesten lobbaamiseen ja "puhtoisena olemisen" mainostamiseen. Jälkipolvet, omanne mukaan lukien, kahlailkoot sitten aikanaan nykyisillä mökkirannoilla, jotka ovat parinkymmenen vuoden kuluttua julistettu lintujärviksi (rehevyytensä vuoksi). Varhaisimmilla tuotannon aloituspaikoilla saa jo silloin seisoa polviaan myöten "uusiutuneessa suossa". Sitähän se uusiutuva luonnonvara tässä tapauksessa tarkoittaa.

Keinoja olisi, rahan ahneudella ja lyhytnäköisyydellä niitä ei käytetä! Ja kansa kuitenkin maksaa, niin nahallaan kuin rahallaan