Perussuomalaiset ei ole "The Finns"

MES

/ #375

25.08.2011 14:47

#373: Englantia ja ruotsia taitava - Re: Re: Re: Re:

Tässä ei ole kyse siitä voiko puolue laittaa englannin kielisen nimensä eteen määräisen artikkelin tai ei. Eikä tässä ole kyse siitä missä tilanteessa tuo artikkeli kirjoitetaan isolla tai pienellä alkukirjaimella (ja sitähän ei puheessa ei voi tietää).

Tässä on kyse siitä, että puolue omii itselleen termin "the finns" sen sijaan, että käyttäisi pikemminkin muotoa "the [adjektiivi] finns". Adjektiin käyttö antaa selvästi ymmärtää, että kyse on osajoukosta eikä koko ryhmästä.

Esimerkiksi aikaisemmin käytetty nimi "The True Finns" ärsytti, mutta sen kanssa nyt pystyi elämään vaikkei puoluetta kannatakaan. Ja kun persut ajallaan hajoavat halla-aholaisiin ja soinilaisiin, niin sitten varmaan saataisiin rinnalle puolue nimeltä "The Truer Finns" sekä myöhemmin protestipuolueet "The Truest Finns" sekä "Teh Most Awesome Finns Evar" (sic).

Mutta "The Finns"? Se nyt vaan ei käy sillä se viittaa *kaikkiin* suomalaisiin enkä hyväksy, että minut yhdistetään ilman eksplisiittistä hyväksyntääni mihinkään puolueeseen.