IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Globaalisti ajatteleva

/ #778 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Öljyonnettomuudet

29.08.2011 11:22

#776: kyyvesi menetetty jo - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Öljyonnettomuudet

Ettei taas vaan olisi sitä mainitsemaasi tarkoitushakuisuutta ilmassa, tai oikeastaan paremmin sanottuna tekstissä. Kommentoin seuraavasti kirjoituksessani tuolla kommenntiketjussa aikaisemmin:

 

"Meillä täällä koti-Suomessa asiat on todella hyvällä mallilla, olemme mallioppilaita muihin verrattuna. Mutta tietenkin aina on parannettavaa jokaisella sektorilla, niin energia-alalla kuin muillakin aloilla."


Eli vielä tähdennän ja tarkennan tekstini, joka mielestäni on sisällöltään varsin yksiselitteisesti sanottu, jos vaan haluat sen oikein lukea. Eli sanoin että vertaillessa Suomea muiden maiden päästöihin, olemme mallioppilaita globaalissa vertailussa. Kuulumme todelliseen kärkikastiin, jos tuollainen ilmaisu sallitaan. Edelleen myös totesin kommentissani että parannettavaa on Suomessakin jokaisella sektorilla, niin myös energia-alalla.

Samalla tavalla olisi pyrittävä jokaisen kansalaisen omalla käytöksellään vähentämään päästöjä. Oletkos muuten itse omassa elämässäsi tehnyt jo kaikki mahdolliset säästötoimenpiteet jolla voisit vähentää omalta osaltasi päästöjä. Oletko vaihtanut autosi pienempi kulutuksiseen, tai jopa kokonaan myynyt autosi pois ja siirtynyt joukkoliikenteen käyttäjäksi? Oletko jättänyt vuosittaisen lomalentomatkasi tekemättä? Oletko vaihtanut kodinkoneesi vähemmän sähköä kuluttavaksi? Oletko vaihtanut talosi lämmitysjärjestelmän vähemmän energiaa kuluttavaan, ja pudottanut lämpötilaa asunnossa? Mahdollisuuksia jokaisella meistä on vaikka millä mitalla omalla käytöksellämme vaikuttaa erilaisten päästöjen vähentämiseen.

Onhan aivan selvää että jos ihminen jotain puuhaa täällä telluksellamme, niin aina syntyy jotain päästöä. Jos ei muuta niin jonkin laitteen valmistuksessa syntyy se päästö, tai se syntyy joka tapauksessa jo silloin kun esim. malmia, josta tavara valmistetaan, louhitaan kaivoksissa. Oli se sitten päästöä ilmakehään, päästöä maaperään, päästöä meriin ja vesistöihin jne. Mutta tämä ei tarkoita todellakaan sitä, etteikö kaikenlaisia päästöjä kaikissa maissa pitäisi pyrkiä vähentämään maapallon laajuisesti.

Pyydän että kommenttini luetaanja nimenomaan ymmärretään oikealla tavalla eikä tahallisesti/tarkoitushakuisesti vääristellä sitä lukijan/kommentoijan omaa ajatusmaailmaa tukevaksi.