Turvapaikanhakijoiden tuille tolkku

Mikko Hovi
Adressin tekijä

/ #3 Aiheesta saa toki keskustella

22.11.2009 13:25

Samuli hyvä, heti viestisi otsikossa on melkoinen virhe, eihän kysymys ole viiden lapsen ruokkimisesta vaan kolmen lapsen ja kahden aikuisen. Sitä tarkoittaa viisihenkinen perhe tässä tapauksessa.
Huomioikaa myös että kysymys on nimenomaan turvapaikanhakijoista, ei muista mamuista jotka voivat tulla työn perässä tai opiskelemaan yms.

Jos omassa kotimaassa pelottaa asustella ja päättää lähteä tyynemmille vesille, eikö se ole jo aika paljon että saa ilmaisen asunnon sähkö- ja vesimaksuineen, vaatteet päälle ja perunan suuhun?

Mielestäni muotivaatteet, kännykät, maaastopyörät, tietokoneet ja muut elintason kukkaset tulee sitten hankkia ihan itse omalla työllä. Käyttörahasta nyt puhumattakaan.

Suomen leväperäisyys kaiken lisäksi luonnollisesti houkuttelee hakemaan nimen omaan Suomeen asumaan. Viidakkorummut kumisevat tutkimuksen tulokset sukulaisille, jotka jo pakkaavat siniristilippu silmissä kiiluen.

Auttaa toki saa ja täytyykin, mutta ei Suomen tarvitse aina olla se suurin ja kaunein, ei varsinkaan nyt kun siihen ei ole varaa.
Jos Suomen tuet realisoidaan EU:n keskitasolle, säästyneet rahat voisi ohjata vaikkapa turvapaikanhakijoiden koulutukseen että heistäkin saisi oikeita veronmaksajia joita valtion tyhjä kassa niin kovin kaipailee. Säästöhän on tällöin tupla; maksetuista avustuksista verotettavaan ansiotuloon.

Rehellisyyden nimissä mieluiten laittaisin säästyneet rahat esimerkiksi pelastamaan muutaman lakkautettavan sairaalan ja koulun Suomen maasta,
mutta jos ei pyydä liikoja niin pyytämänsä saattaa jopa saada.