Nuuskan myynti lailliseksi Suomessa!

Waenikka Pete
turku

/ #206 Lapset lapset.

07.02.2010 14:13

Lopettakaa nyt se riitely. Kukaan ei pakota ketään ostamaan ja käyttämään nuuskaa, tupakkaa tai alkoholia.
Ne henkilöt jotka kirjoittelevat tänne terveysministerin puheista lainattuja propagandanomaisia iskulauseita liittyen suu- ja haimasyöpään voisivat minun puolestani tutustua tarkemmin "kohortti"tutkimukseen, josta tilastot on saatu.
Lyhyt esimerkki: nuuska kolminkertaistaa suusyövän riskin. Tämä on fakta. Se ei kuitenkaan kuullosta yhtä pahalta kun perään ilmoitetaan että nuuska käyttämättömän henkilön suusyöpäriski on 0.0037%. Kerro tuo kolmella, niin saat nuuskankäyttäjän suusyöpäriskin. Haimasyövän riski pyörii samoissa lukemissa.

Nuuska ja lasinsirut.
"Nuuskassa ei ole lasinsiruja eikä ole koskaan ollutkaan. Myytti nuuskassa olevista lasinsiruista on vanha ja sen syntyhistoria on hämärän peitossa. Aiemmin saattoi tapahtua, että suola kiteytyi nuuskassa, mikä on mahdollisesti aiheuttanut väärinkäsityksen."
http://www.swedishmatch.com/sv/Media/Pressrum-snus/Nuuska-Suomessa/Nuuskan-liittyvia-myytteja/

Lasinsirun näköiset pienet kiteet tulevat tiivistyneista natriumkarbonaattimolekyyleistä, jotka kieltämättä muistuttavat lasinsiruja.
Himonuuskaajan ikenet saattavat olla pahasti vetäytyneet ja kuluneet (jos tämä ei ymmärrä vaihtaa puolta, eli laittaa nuuskaa eri paikkaan), mutta ne eivät ikinä ole verisiä tai täynnä pieniä haavoja.
Nuuska imeytyy limakalvoille koska se on emäksinen valmiste (suola = "lasinsirut" eli natriumkarbonaatti joka muuttuu bikarbonaatiksi). Ikenien reikiintyminen tai kuluminen ei lisää nuuskasta erittyvän nikotiinin määrää.

Käykääpä vielä seuraavissa osoitteissa ja valistakaa itseänne ennenkuin valitatte:
http://nuuska.fi/haimasyopa/
http://nuuska.fi/suusyopa/
http://nuuska.fi/tutkimustieto/

Nuuska.fi on suhteellisen objektiivinen sivusto, joka pystyy tarjoamaan muitakin näkökulmia kuin valtion ylläpitämät sivustot, joiden tekstit ovat harvemmin millään tavoin perusteltuja, tai järkeviä. (esim. http://www.pokalehuulessa.fi/fakta.htm on ainakin vuoteen 2008 asti väittänyt, että nuuskan kerta-annos olisi 15-18,5 gramman luokkaa. Tämä vastaisi 37% koko nuuskapurkista. (keskiarvo/nuuskan määrä irtonuuskapurkissa = 16,75g/45g =37.22%)

Suomessa yleinen mielipide on kaikkia päihteitä vastaan, mikä on erinomaista.
Varsinkin nuoria tulee suojella riippuvuutta aiheuttavilta aineilta ja yhdisteiltä. Mutta jos nuuska on todistetusti huomattavasti riskittömämpi nikotiinin lähde, miksei sillä voisi korvata tupakkaa? Tavallinen, paheeton kansalainen säästäisi pitkän pennin jos kaikki tupakoitsijat siirtyisivät nuuskankäyttöön. Nuuska ei aiheuta keuhkosyöpää kuten tupakka. Suomessa kuolee vuodessa 1500 miestä keuhkosyöpään, jota on vaikea hoitaa. Todetuista keuhkosyövistä noin 70% on laajalle levinneita ja erittäin kalliita hoitaa. Tämä johtuu yleisestä kasvainlaadusta, jonka takia keuhkosyöpä on pitkään oireeton, ja pääsee leviämään rauhassa. Keuhkosyövän hoito on erittäin kallista, ja hyvin raskasta potilaalle.
http://www.poliklinikka.fi/?id=3276615&page=0692006

Mieti näitä faktoja ennenkuin seuraavaksi avaat suusi haukkuaksesi nuuskaa.
En väitä että nuuskan käyttö olisi terveellistä, tai hyvä asia. Pystyn kuitenkin (monien muiden tavoin) todistamaan että se on parempi vaihtoehto kuin tupakointi. Ja siksi se on hyvä vaihtoehto meille pahimmille nikotiiniriippuvaisille, jotka olemme olleet niin tyhmiä että olemme koukuttaneet itsemme niin pahasti ettemme enää pääse irti.