ELINLUOVUTUSKIELTO KAAVAKE SAIRAALOIHIN JA TERVEYSKESKUKSIIN

Päivi

/ #8 Elimien luovutus ja elinkauppa ...

29.09.2011 11:02

Tämäkin on asia, jossa mieli ehtii muuttua elämän aikana. Ei tule ajatella, että kaikki ihmiset ovat valmiita luovuttamaan elimiään. On kai myös kulttuureita, joissa se EI ole ok?

Miksi kaikkien tulisi ajatella yhdellä ja samalla tavalla tästä asiasta, kun ihmiset ajattelevat hyvinkin erilaisesti muistakin asioista?

Elinluovutuskorttiin voi esim. merkata, ettei halua luovuttaa silmiään ... Tai jotain muuta. Se on aivan inhimillistä mielestäni.

Voi kirjoittaa myös, ettei halua elimiänsä luovutettavan esim. porvarille. Eiväthän hekään anna mitään omastaan.

Myös varakkaat pohjoismaalaiset ihmiset ovat ostaneet itselleen elimiä maissa, joissa on syvää köyhyyttä, mutta operaatiot tehtiin myös siellä paikan päällä. Katsoin yhden dokkarin, jossa tanskalainen mies oli päätynyt hankkimaan itselleen uutta elintä ulkomailta ja sen siirtoa siellä.

Muutkin pohjoismaalaiset ja myös suomalaiset ovat taatusti tehneet samaa ... Miksi eivät olisi tehneet?

Ja on varmasti tehty myös sellaista, mistä emme tiedä. Laitonta ...

Ihmisessä ei muuten ole turhia elimiä.

Yhdessä tv-ohjelmassa ostettiin? vai otettiin? elimiä turkkilaisilta ja romanialaisilta.

Jotkut olivat heränneet jostain ... ja heiltä oli poistettu luvatta joku elin ... Oliko heidät juotettu känniin, tmv. ... ? Ja annettu sitten vähän rahaa ... En muista enää tarkkaan ...

Rahapulan takia ihmiset suostuivat myymään elimiään ... Pikkusummilla ... Välittäjät ja sairaalat kahmivat suurimman osan ...

Tietoa elimen poistamisesta ja seurauksista köyhät, jotka myivät elimiään, saivat tosi vähän. Heti, kun elin oli poistettu, jäivät nämä ihmiset täysin omilleen. Ei mitään jälkihoitoa, tms.

Pahoja fyysisiä ongelmia näillä ihmisillä sen jälkeen, kun olivat myyneet elimiään tai, että heiltä oli otettu joku elin luvatta, varastettu ...

Useilla oireet, monenmoiset alkoivat heti, toisilla vasta joidenkin vuosien kuluttua.

Oli 40-vuotiaita, jotka olivat täysin loppu. Eivät jaksaneet enää tehdä mitään, oma terveys oli mennyt ...

Taatusti kaikkien maiden rikkaat tekevät tätä hommaa ... Elin-bisnestä ... Ja on varmasti maita, joissa se on yleisempää kuin muualla.

Rahakkaat jenkit ostavat taatusti elimiä itselleen ulkomailta. Ei ehkä sentään kotimaastaan?

Ja eikö kaikkien maiden ökyt ole samanlaisia ökyjä? He, joilla on “ahneus-geeni” ...

Laaja aihe ...