Mopot 60km/h

joo1

/ #707 joo

27.10.2011 20:51


Itseäni ainakin vituttaa oikeastaan tämmöinen yleistäminen. Kopioinpa eräänkin:

"Pitäisi melkein allekirjoittaa, koska 60km/h noilla rimpuloilla kuulostaa melkoisen vaaralliselta. Jos sillä päästäisiin yhdestäkin mopoapinasta eroon niin aina parempi."

Ja ne jotka sanoo että jarrut/runko eivät kestä: Aprilia RX50:sä on kevytmoottoripyörän runko ja jarrut, ja sen voi rekisteröidä kevytmoottoripyöräksi täten aika helposti. Ainoa ero on kone. Ja tällä koneella mennään noin 48-50km/h. Ilman kuristuksia kulkisi 70 pintaan. Ja tosiaan tämähän ei kiihdy millään. Pieneen ylämäkeen noin 45 vauhdilla > nopeus laskee 30 seutuun. Ja koska kyseessä on ylämäki, takana oleva auto joutuu välttämättä odottelemaan edessä vaeltavaa mopoa, sillä ohitus ON kielletty.
Ja näiden jotka itkevät että "helevetin mopopoijjaat", herätkää. Älkää yleistäkö.

Lisäksi, koska nykyään vielä on usealla pyörätiellä "Sallittu mopoille" lisäkilpi, joka oikeuttaa ajamaan mopolla kevyenliikenteenväylää, se voitaisiin poistaa mikäli 60kmh tulisi mopoille voimaan. Ja ne jotka sanoo että "Siirtäkää mopokortin ikäraja ylemmäksi!"; Kevytmoottori pyörän saa 16vuotiaana, kevytmoottoripyörä kulkee päälle 120, ja on täysin laillinen, miettikääs nyt. Vuosi lisää ja on oikeutettu ajamaan kaksipyöräisellä joka kulkee yli 75kmh enemmän.

Nykyäänhän lisäksi on teoriakokeen lisäksi ajotunnit (3tuntia) ja käsittelykoe (hidasajo, portit ja jarrutus).


60kmh kuulostaa hyvältä.




Allekirjoitan, ehdottomasti.