IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Martti Peltola
Vieras

/ #54 Tule mukaan puolustamaan upeaa Lintunevaa !

02.08.2010 19:34

Vapo on tuhoamassa lukuisten muiden luonnontilaisten soiden joukkohävityksellä myös upeaa Jurvan (Kurikka) Lintunevaa joka poikkeaa useimmista muista soista mm. siinä, että hienojen Lintulammien vesi on kristallinkirkasta poiketen tavanomaisten suolampien humuksen värjäämistä vesistä. Lintuneva on pohjavesialuetta ja sen hävittäminen merkitsee mm. alapuolisten Säläisjärven sekä Kivi- ja Levälammin altaan liettymistä pilalle. Molemmat ovat erittäin suosittuja kalastuskohteita vähäjärvisellä Etelä-Pohjanmaalla. Järvien vedet laskevat Närpiönjokea Pohjanlahteen.

Käy tutustumassa Lintunevan tuhoamista vastustavaan adressiin osoitteessa www.adressit.com/lintuneva ja allekirjoita tähän mennessä yli 600 nimeä kerännyt vetoomus.

Lintuneva-adressissa on myös kuvagalleria Lintunevan hienosta luonnosta joka ei jätä ketään oikeaa luonnonystävää kylmäksi.

Vapo on tehnyt Lintunevasta ympäristövaikutusten arvioinnin (yva) ja kuvaavaa yhtiön toimille on, että Vapon tilaamassa yva:ssa Lintunevalta löydettiin vain 4 pesivää lintulajia, kun niitä lintuasiantuntijoiden selvitysten mukaan on vähintään 30. Suon hyönteisfauna on sekin monipuolinen, käsittäen mm. monia harvinaisia perhoslajeja.

Tule mukaan tukemaan Lintunevan ja sen alapuolisten vesistöjen pelastamista turveteollisuuden ahneuden alttarilta!