IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Turvemössön kanssa elämään pakotettu

/ #887 Re: Re: metsuri

11.11.2011 09:13

#885: pohojanmaalta - Re: metsuri

"Kyllä se kuulkas on niin että maa- ja metsätaloudesta ne suurimmat päästöt tulee. Turvetuottajia vain on niin helppo syyttää koska niinkuin edellinen kirjoitti totesi että itseä on kaikkein vaikein alkaa syyttämään. Näin se vaan menee."

 

Täällä kirjoituksissa on kymmeniä kertoja turvetuotannon holtittomuuden lobbaajat peräänkuuluttaneet faktoja, näyttöjä ja tutkimustuloksia, eikä mitään "musta tuntuu rannoilta huuteluja".

No, tuossa lauseessahan ne omat "totuutensa kaikilla todisteilla" hyvin paljastuukin turvesikailun puolustajilta.

Ainoat todelliset tutkimustulokset olen nähnyt näissä kirjoituksissa päästöjen osalta tuolla muutama sivu aiemmin olevasta tuloksien lainauksesta jostain päin saimaan vesistöä. Ei siinä ole paljon kehuttavaa metsäojituksissakaan, mutta ennenkaikkea ei turvetuotannolla ole hitusenkaan varaa rinnan röyhistelyyn. Ehdottomasti päinvastoin! Ja tuossa tutkimuksessahan ei ole vielä minkäänlaista selvitystä todellisesta järvien surmasta vastaanottavissa vesistöissä, eli kiintoaineesta, eli turpeesta järvissä!

Ja todellakin, onhan täällä esitetty niitä lobbareiden eli oman edun valikoituihin tuloksiin suuntaavien lukuja, mutta niissä luvuissa on sujuvasti tekstiin piilotettu vain strategia -lukuja (tavotteita, arvioita, utopiaa, ym), ei siis mitään tutkimustuloksia tai muutoin esitettyjä faktoja. Vain näitä likavesien vastustajia on samalla syytetty "juttujen ja lukujen heittelystä", kun juurikin itse näin puolustajat tekevät!

...että itseä on Vaponkaan (+muiden turveyrittäjien) kaikkein vaikein alkaa syyttämään.

NÄIN SE VAAN MENEE !

 

Ps. Laittakaa järvessänne ojilla tuhoajat ruotuun ja korvauksiin. Siihen pyritään myös turvetuotannolla "hällä väliä" -systeemillä aiheutettujen valtavien tuhojen osalta omilla alueillamme. Ei tässä sen kummemmasta ole kysymys.

Ja kun järvialueita kyseisillä "selvillä" havainnoilla pohjanmaalta esität vertailuun, niin pistää ihmeessä paikkakunnat ja järvien nimet esiin, niin voidaan kukin tahoillamme vaikkapa karttapohjista nämä esittämäsi laskuoja "faktat" todeta, ja samalla saat alueelta muitakin puolestapuhujia ehkä todistamaan turpeen noston kuivatusvesien viattomuuden!