Valtion retkeilyalueiden metsien hakkuut on lopetettava

Kuollut keisari

/ #77 Re: Re: Kulkijalle

01.02.2012 22:45

#3: kulkija - Re:

”Hoidamme luontoa”. Tuon irvokkaan taulun pystytti Helsingin puisto- tai metsäosasto polun varteen ennen kuin teurasti ehkä viimeisen luonnonhoitometsän Kehä I :sen sisäpuolella pesintäaikaan viime vuoteen. Ehjäksi kasvanut tuuheva lähimetsikkö kettuperheineen oli landehelsinkiläiselle hienompi aamuhölkkäpaikka kuin mikään merimaisema tai Katajanokan ranta Jussi Pajusen guggenheimilaisille.

Nyt paikalla on harva tukeva talouspuusto, kertakäyttöpuisto, jossa kaupungin suunnitteluosasto voi esteettä suorittaa umpeenrakentamisen vaatimat linjaukset. Harkitaan ”täydennysrakentamista” ikään kuin alueelta jotain puuttuisi. Mutta asian ytimessähän on vierus-kuntien puserruksiin joutunut tekoruuhka-alue, jota kaupalliset toimijat mehustavat. Tekopyhä ilmastonmuutokseen vetoaminen on tässäkin osa kaupallista sumutusta. Siihen osallistui mm. Sitran Jarek Kurnitski. toim. Anna Laineen tarkoitusta palvelevassa YLE:n tv-sarjassa ”Tehtävä lähiössä” : ” Sehän on luonnollista” (Täyteen rakentaminen).

Luontoon kuuluu myös ihminen, mutta nykyinen monijalkainen kone-saurus on muun luonnon kannalta tuhoisa vieraslaji, joka ympäristössään ylivoimaisena hyödyntää kaiken eteensä tulevan. On rikollista päästää sellainen vapaaksi retkeilyalueille. - Ei se tosin itse haittaa usko tekevänsä