Ekoenergiaa ruokakauppoihin, ei ydinvoimaa!

J. M. Korhonen
Vieras

/ #39 Entäs kun ydinvoima on tehokkain tapa vähentää hiilidioksidipäästöjä?

28.10.2010 14:02

Hei,

miten selittäisitte sen, että uusiutuvan energian mallimaan Tanskan hiilidioksidipäästöt energiantuotannossa ovat 329 grammaa hiilidioksidia / kilowattitunti, kun taas ydinvoimasta 80-prosenttisesti sähkönsä saavan Ranskan hiilidioksidipäästöt energiantuotannossa yhteensä ovat 86 grammaa per kWh?

Miten selittäisitte sen, että Tanskan hiilidioksidijalanjälki per asukas on yksi Euroopan korkeimpia ja yli 30 % korkeampi kuin Ranskan, vaikka Tanskan elinkeinoelämä on Euroopan energiatehokkainta?

Miten selittäisitte sen, että Ranskan hiilidioksidipäästöt per asukas ovat alhaisempia kuin Kiinan?

Miten selittäisitte sen, että ydinvoimasta kieltäytyneet maat (esim. Saksa) rakentavat kovaa kyytiä hiilivoimaloita, joista jokainen tuottaa ympäristöön 5-6 tonnia uraania ja 12-13 tonnia toriumia joka ikinen vuosi, hiilen epäpuhtauksien mukana? Tai sen, että tästä noin 1 % on hengityksen mukana keuhkoihin kulkeutuvina pienhiukkasina?

Ja että sekä hiilen että uusiutuvien polttaminen tuottaa myrkkyjä ja raskasmetalleja, jotka eivät hajoa ympäristössä edes sadassa miljoonassa vuodessa (esim. arsenikki, lyijy, dioksiinit), ja että näitä dumpataan ilman lisäksi kaatopaikoille ja lasten leikkikentille, tuhkan muodossa?

Tulkaa toki lukemaan lisää - Greenpeace ja ympäristöjärjestöt eivät taida näitä lukuja koskaan kertoa. Lähteet ja paljon muuta,

http://yyyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50207-tuulivoiman-mallimaa-tanska-ja-hiilidioksidipaastot