Suomeen on saatava maailman edistynein eläinsuojelulaki!

Anonyymi

/ #190

21.02.2012 12:11

Turkistarhauksen kieltäminen kokonaan Suomessa olisi melko typerää. Turkisbisnes ei siihen kuitenkaan tyssäisi, ja turkiksia ryhdyttäisiin ostamaan muista maista. Ja voin sanoa, että esim. Venäjällä turkiseläinten olot eivät ihan vastaa Suomen tuotantoeläinten oloja. Esim. Alankomaissa turkistarhaus on kielletty, ja nyt hollantilaiset turkikset kasvatetaan Espanjassa.

Vaikka turkikset ovatkin turhuus, raaka totuus on, ettei sitä bisnestä tällaisella lailla vain yksinkertaisesti pystytä kieltämään. Joten minusta oleellisempaa olisi kehittää turkiseläinten oloja entisestään ja vaattia suurempia häkkejä ja enemmän virikkeitä eläimille. Suomi voisi olla tässä asiassa edelläkävijä.

Menkääpä katsomaan mitä tahansa perus hevostallia, sielläkin hevoset seisovat kokoonsa nähden pienissä häkeissä vuorokauden ympäri lukuun ottamatta parin tunnin ulkoiluaikaa. Kukaan ei käsitä, että tässä on jotain pahasti pielessä. Hevosista ei sentään tehdä takkeja, mutta ne ravaavat uraa ympäri vuodesta toiseen, jotta me saisimme harrastaa. Ja sekö ei ole turhaa?