Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

rauhaa ja lepoa
Vieras

/ #361 Lämmintä, viisasta uskoa kannatan

21.11.2010 22:03

Kristinusko on kulttuurimme pohja, siksi ateistinkin tulisi siitä jotain tietää.
Kristinusko on aina merkinnyt itselleni positiivisia ja hyviä asioita ja antanut virikkeitä ja voimaa hyvän tekemiseen. Huolet on voinut purkaa rukouksessa ja turvautua johonkin suurempaan vaikeuksien keskellä. Se on antanut toivoa.
Kristinuskon moraali myös antaa suojaa heikoille ja suojaa myös ihmisten herkkiä puolia, joita nykyään herkästi tallotaan ja jopa vaurioitetaan, kun "kaikki on sallittua". Myös lapset ja nuoret tarvitsevat suojaa ja turvaa.
Uskonto on ihmisille hyvin tärkeä alue ja koskettaa hyvin syviä kerroksia. Ei ole hyvä, että tämä syvin henkinen taso ohitetaan ja sitä pilkataan ja sitä pitää häveten peitellä. Uskonto antaa myös sanoja ilmaista jotain tästä syvimmästä.
Aivojen kehitys riippuu niistä virikkeistä, joita ympäristöstä tulee. Jätetäänkö henkinen ja hengellinen taho kehittämättä?
Se, että jotkut näkevät kristinuskon vaarallisena ja vahingollisena ja jotenkin kauheana, osoittaa, että kristinuskosta tarvitaan lisää opetusta ja sillä alueella tarvitaan lisää pohdintaa. Myös kristityiksi itsensä mieltävät tarvitsevat opetusta ja pohdintaa, koska joidenkin usko on vääristynyt lähes päinvastaiseksi. Armo ja rakkaus on muuttunut helvetillä pelotteluksi ja väkivaltaiseksi käännyttämiseksi. Voisi pohtia, mikä sisimmässä antaa asioita pimentävät ja vääristävät lasit. Miksi hyvyys ja rakkaus ei kelpaa?