Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Myyryläinen
Vieras

/ #401 Hieman tieteestä ja tiedosta

24.11.2010 08:41

Uskovainen:)) kirjoitti: "Muistakaa myös että tiede on vain ihmisen havainnointia, jossa johtopäätöksiä tehdään parhaiden tämänhetkisten tietojen pohjalta. Errare humanum est. (Erehtyminen on inhimillistä) ja koska ihminen on erehtyväinen, niin voi tiedekin olla, sillä eihän tiedettä ilman ihmistä olisi. Muistakaa että tiedekin kehittyy aina, tulee uutta tietoa ja vanhoja käsityksiä kumotaan. Sen jatkuvan kehittymisen takia ei ole koskaan hyvä ajatella että JUURI NYT tiede tietää KAIKEN tästä maailmasta."

Hän on ihan oikeassa tuossa havainnossaan. Seuraava kysymys kuuluukin, miten tuon ollessa totta, voidaan ajatella, että jotkut vanhat seemiläisten paimentolaisten tarinat uskomuksistaan olisivat senkään vertaa totta kuin tieteen tämän hetken tietämyksen perusteella tehdyt johtopäätökset?

Kukaan muu kuin kristityt uskovaiset eivät ole väittäneetkään, että tietäisimme kaiken. Ainoastaan kristityt uskovaiset väittävät koko totuuden olevan joissa muinaisissa heidän pyhinä pitämissään kirjoituksissa ja niistä tällä hetkellä tehtävissä tulkinnoissa.


Uskovainen:)) kirjoitti: "Sitten myös kun ajattelee ihmistä niin ihminenhän on hyvin monimutkainen koneisto vai mitä? (Sisäelimet) Ja jokaisella elimellä on oma tärkeä tehtävänsä. Sitten ihminen osaa myös ajatella, ihmisellä on tunteet, tahto ja ihminen on kekseliäs. Miten jotain niin monimutkaista kuin ihminen on voinut syntyä pelkän sattuman kautta? Aina kun tiede saa selville uusia asioita, niin huomataan että maailma on entistä monimutkaisempi. Sen takia minusta tuntuu koko ajan epätodennäköisemmältä että tämä kaikki olisi olemassa pelkän SATTUMAN kautta..."

Itse asiassa sisäelinten y.m. kehittyminen nykymuotoonsa on varsin hyvin selvitetty. Ja siltä osin on paljon tietoa kuinka ja millaisten välivaiheiden kautta kehitys on kulkenut nykyisiin muotoihin. Ennustellaanpa jo miten kehitys jatkossa tullee menemään. Mutta toisaalta on vielä paljon selvitettävääkin. Sitä ei vain kannata yrittää selittää luonnottomilla henkiolennoilla vaan tunnustaa reilusti, että kun ei tiedetä niin otetaan selvää.


Kristillisten arvojen puolesta kirjoitti: "jollei koulussa opeteta tunnustavaa kristinuskoa Jeesuksesta ja Jumalasta, niin mistä tulevaisuuden lapset kuulevat ilomsanomaa ja vapautusta synneistä."

Onko koko kristillisen uskomuksen mukaisen kaikki tietävän, kaiken luoneen ja kaikki valtiaan Jahven valta niin vähäinen, että tietämys hänestä on muutaman yhteiskunnan rahoittaman koulutunnin varassa. Edes hänen nimeensä vannova ja verorahoja keräävä kirkko piispa- ja pappilaumoineen ei pysty hommaa hoitamaan vaan homma kuolee käsiin jos muutama uskontotunti poistetaan?