Vaatimus jäsenkokouksesta Suomen Kaniyhdistykselle!


Vieras

/ #11

17.04.2012 14:47

Kanimakaziinin julkaisupäivä oli Itellalta saatu 9.3.2011 – eli syytös ei todistettavasti pidä paikkaansa. Ylöjärvellä todennettiin, ettei kokousta voida viedä läpi kokousmateriaalin puuttuessa - jäsenistö sopi paikanpäällä, että ylimääräinen vuosikokous järjestetään myöhemmin ja uusi kokouskutsu tulee jäsenlehteen 2/2012 - kukaan ei vastustanut asiaa, joten asiasta tehtiin yksimielinen päätös.

Yhdistys on saanut kannanoton standardiin kohdistuvista tekijänoikeuksista, jonka mukaan ne kuuluvat Pohjoismaisessa standardissa mainituille Pohjoismaisille kaniyhdistyksille, joista yksi on Suomen Kaniyhdistys Ry. Yhdistys teetti käännöstyön ammattikääntäjällä, joten sitä kautta ei ole tekijänoikeutta voinut muodostua. Kuvat on ostettu / saatu yhdistyksen käyttöön.

Syytösasia on käsittelemättä, koska se tuli hallitukselle vasta pääsiäisenä. Tästä syystä ja lisäksi virallisen tiedonvälityskanavan hitauden takia, ei jäsenistölle ole asiasta vielä tiedotettu. Ilman muuta hallitus toivoo asiaan sovittelua.

Hallitus ei ole voinut julkisesti tiedottaa / esittää aineistoa erääseen henkilöön kohdistuvista seikoista, jottei se rikkoisi yksilönsuojaa ja syyllistyisi mahdollisesti kunnianloukkaukseen. Koska henkilö kuitenkin uhkaa yhdistystä oikeustoimilla, tarkistetaan parhaillaan lakimieheltä, mm. mitä materiaalia voidaan julkistaa jäsenistölle. Tämän tulisi viimeistään selkiyttää tilannetta.

Kun luvaton KanUts – näyttelyohjelman käyttö tuli hallitukselle tietoon, ryhtyi se välittömästi toimiin asian selvittämiseksi. Vuosien 2011 ja 2012 hallitus on tehnyt uskomattoman määrän työtä Pohjoismaisten suhteiden korjaamiseksi ja nimenomaan yhdistyksen maineen säilyttämiseksi. Norjasta ei ole tullut korvausvaateita. Yhdistys on sen sijaan ostanut, syyskokouksessa 2011 jäsenistön hyväksymän budjetin mukaisesti, näyttelyohjelman lisenssin Norjasta. Ohjelma on välttämätön näyttelyiden järjestämiseksi.

Hallitus on toiminut varoitusten antamisen suhteen aiempien hallitusten toimintamallin mukaan, mutta esitetyn tapauksen virheellinen kirjaamistapa on jo seuraavan kokouksen esityslistalla.

Olisi ollut syytä, ennen adressin kirjoittamista, tarkistaa väitteiden paikkansapitävyys. Yksipuolinen asioiden käsittely herättää helposti epäilyksen laatijan tarkoitusperistä.

SKY:n hallituksen jäseniltä