Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Matti Suopajärvi
Vieras

/ #301 Testauksesta

04.12.2010 16:47

Tea Taskila vastaa lehdessä (Pohjolan Sanomat 3.12.2010) virkamiesmäisen asiallisesti esitettyyn kritiikkiin. Teksti on epäilemättä mietittyä ja tarkkaa, joten voin olettaa että mitä on sanottu pitää paikkansa.

Tea kirjoittaa että "uuden palveluntuottajan henkilöstön testaukset aloitetaan jo ennen toiminnan alkamista ja kriteerit täyttävälle henkilöstölle myönnetään asianmukaiset luvat."

Asianhan ois pitänyt olla selvää sanomattakin, koska tuo lukee tarjouspyynnössäkin (lainaus alla). Mutta hyvä että asia on nyt virkamiestasolta julkisesti vahvistettu.

(Tarjouspyynnöstä):
"Toiminnan alkaessa palveluntuottajalla tulee olla riittävä määrä henkilökuntaa, jolla on kohdan A mukainen pätevyys (myös hoitotason testaus ja tentti suoritettuna), ja muulla henkilökunnalla tulee olla kohdan B mukainen pätevyys (myös perustason testaus ja tentti suoritettuna)."

(Tea Taskila):
Tämän lisäksi Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri valvoo ensihoidon laatua samoilla periaatteilla kuin aikaisemminkin järjestämällä yhtenäisiä laadunvalvontatenttejä ensihoitajille. Kaikkien ensihoitotyössä työskentelevien on läpäistävä nämä testit, saadakseen luvan toimia ensihoitotyössä.

Eikö testaukset tulisi suorittaa loppuun (eikä vain aloittaa) jo ennen toiminnan alkamista? No muistetaanpa että Tea sanoi että ensihoitotyössä ei saa lupaa toimia ellei testejä ole suorittanut!

Asia selvä.