Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Matti Suopajärvi
Vieras

/ #369 Re: Lopettakaa ihmisten pelottelu (tympääntyneelle)

11.12.2010 15:38

No höpö höpö. Miksikäs se pinna nyt alkaa mennä:)

Tuskinpa tässä kukaan tolaltaan on minun tai muiden mainittujen tekstien vuoksi, kyllä ihmiset oleellisen osaavat poimia informaatiovirrasta. On ihmisten johtopäätösten vetämisen kannalta hyvä että informaatiota tulee muistakin kuin ns. virallisista lähteistä. Minä olen löytänyt kiinnostavaa uutta tietoa vaikkapa Outi Keinäsen, Ilkka Kapraalin ja Tea Taskilan kirjoittamista teksteistä. Jopa Kaisu Norrkniivilän lähes olemattomasta infosta asian tiimoilta olen oppinut ihan mielenkiintoisia asioita. (Jullin ja mun omat tekstit on niin tuttua asiaa että niistä en mitään uutta löydä - eli ne on minulle epäkiinnostavia.)

Tämä on ihan kesyä normi arvo- ja kehittämiskeskustelua joka olisi tullut käydä sairaankuljetuksen kilpailutuksen alla. Kun sitä ei silloin käyty niin käydään se nyt. Oikeasti juuri päättäjät ovatkin pikkuisen välillisesti vastuussa minun kirjoitteluistani. Kannattaa ens kerralla olla vähän kauempaa viisas, tai ainakin yrittää olla. Viisas.

Olet tainnut ymmärtää lääkärin ja ensihoitajien roolit terveydenhuollon kentässä väärin ja samoiksi. Kummallakin on terveydenhuollon kentässä ihan omat spesifit tehtävänsä, joita toinen ei voi eikä kykenekään tekemään. Tea Taskilan lääkärintaitoja emme missään vaiheessa ole kyseenalaistaneet - koita nyt ymmärtää edes tämä!

Kyse ei ole jostain ylimaallisesta SPR:stä tai jonkun hoitajan vertaseisauttavista kyvyistä. Kyse on siitä että tarjouspyyntöä suunniteltaessa ei otettu selvää nykyisestä hoidon tasosta KÄYTÄNNÖSSÄ ja lähdetty hakemaan saman tasoista palvelua. Lueppas adressiteksti!

Olemme huolissamme siitä että epäilemme hoidon tason TODELLISUUDESSA tulevan tipahtamaan. Koska vielä on mahdollisuus vaikuttaa, miksi emme tekisi sitä? Olemme paitsi ammattiylpeitä, myös kuntalaisia ja katsomme tietävämmekin asiasta aika paljon - hyppääpä viivalle keskustelemaan omalla nimelläs jos kiistät em. Tulemme IHAN VARMASTI seuraamaan hoidon ja uuden palvelun tasoa sittenkin, jos se sattuu alkamaan. Ole huoleti:).

Uskon, en voi tietää, että SPR tai joku muu olisi valittanut kilpailutuksen teknisistä rikkeistä jos olisi huomannut ko. rikkeet aiemmin. Markkinaoikeusvalitustie ko. rikkeen pohjalta on vaan jo mennyt.Eduskunnan oikeusasiamiesvalitustie on hallinto-oikeusprosessinkin jälkeen, vaikkapa mulle,  avoinna...

Jos sinua ja kaveriasi alkaa tympäistä ja pelottaa tämä keskustelu niin älkääpä käykö enää täällä ja perustakaapa joku foorumi jonne vain te kaksi pääsette. Voin pyynnöstä ja pikku korvausta vastaan tulla käymään vierailemassa...