Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Juha Buska
Vieras

/ #397 Otteita ensihoitopalvelun suunnittelusta ja hälytysohjeen laatimisesta...

14.12.2010 20:34

"Ensihoitopalveluja suunniteltaessa tulee ottaa huomioon väestömäärä, väestön terveydentilasta ja ikärakenteesta aiheutuva ennakoitavissa oleva ensihoidon tarve, terveydenhuollon päivystyspalveluiden saatavuus sekä etäisyydet terveydenhuollon toimipisteisiin. Suunnittelussa tulee ottaa huomioon myös alueen erityispiirteet, kuten laajat sisävesistöt, merialueet, erityiset liikenneolosuhteet tai muut turvallisuuteen ja terveyteen vaikuttavat olosuhteet. Kattava ja laadukas suunnittelu edellyttää yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa."

"Alueellisen ensihoitopalvelun suunnittelu tulee tehdä yhteistyössä toiminta-alueen terveyskeskusten, sairaanhoitopiirin sekä toimintaan osallistuvien sairaankuljetuksen ja ensihoidon vastuulääkäreiden kanssa niin, että järjestelmästä muodostuu toiminnallinen kokonaisuus. Sairaanhoitopiirialueen ensihoitopalvelu on osa alueen lääkinnällistä pelastustoimintaa sekä suuronnettomuusvalmiutta. Suunnittelussa ja varautumisessa tulee ottaa huomioon sosiaali- ja terveydenhuollon normaaliolot ja normaaliolojen häiriötilanteet."

"Ensihoitojärjestelmän tulee olla saumaton osa poikkeusolojen valmiutta."

(Sairaankuljetus- ja ensihoitopalvelu. Opas hälytysohjeen laatimiseksi. Sosiaali- ja terveysministeriön oppaita 2005:23)