VETOOMUS JYRKI KATAISEN EROTTAMISESTA


Vieras

/ #508 6-pack hallitus

10.07.2012 19:37

Viime syksyn eduskuntavaaleissa Katainen kokosi ns. 6-pack hallituksen. Tämä kuuden puolueen ryhmä koostui Kokoomuksen, Sosiaalidemokraattien, Vasemmistoliiton, Vihreiden, Kristillisdemokraattien ja Ruotsalaisen kansanpuolueen ehdokkaista.

Hallitusneuvotteluja päämineteri Katainen junnasi viikkotolkulla, koska hän halusi saada kaikki puolueet puolelleen eli kannattamaan EU:ta siihen liittyvine muodollisuuksineen. Mukana olivat aluksi myös kolmanneksi suurin puolue Perussuomalaiset, mutta heitä ei kelpuutettu hallitukseen, koska he kieltäytyivät neuvottelemasta EU-tukipaketeista. Tukipakettiasia ratkaisi täydellisesti Perussuomalaisten jäämisen pois hallituksesta oppositioon. He eivät halunneet pettää kannattajiaan ja muutenkin tukipakitit ja EU-politiikka oli ja on Perussuomalaisille periaatteen vastaista. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tiesi, etteivät tukipaketit ratkaise kriisimaiden ongelmia. Vika on näiden maiden taloudellisissa rakenteissa. Hän tiesi tasan tarkkaan asian ja yritti selittää sitä hallitusen jäsenille, mutta he vain nauroivat Soinin mielipiteelle.

Tukipaketit ilman vakuuksia EU:n kriisimaille kuten Irlannille, Kreikalle, Portugalille ja Espanjalle ovat aiheuttaneet satojen miljardien eurojen velat ja tappiot Suomelle, joita Suomi telee koskaan saamaan takaisin. Kun tätä jatkui aikansa ajautuivat eurooppalaiset pankit rahoituskriisiin. Katainen meinaa, että kriisi pitäisi Suomen ratkaista. On käytännössä mahdotonta reilun 5 miljoonan kansan hoitaa useiden satojen miljoonien asukkaiden velat. Kataisella ei ole minkäänlaista suhteellisuuden tajua.