Suomeen on saatava maailman edistynein eläinsuojelulaki!

PapaRoach
Vieras

/ #102 Jaahas

06.01.2011 14:54

Korsi tähänkin kekoon..

On totta, että eläinsuojelurikoksista saatavat tuomiot on seuraavia naurettavasta tasoltaan ja siihen olisi saatava korjaus.
Kaikenlainen tahallinen eläimeen kohdistuva väkivalta on äärimmäista rikollisuutta jo siksikin, että eläin luottaa aina "laumansa jäseneen" ja on siten, kuin myös muuten pääsääntöisesti alivoimainen ihmiseen nähden.

Tuotantoeläimien kohdalla voidaankin sitten jo depatoida enemmänkin asiasta. Selkeät eläinsuojelurikokset tietysti sinällään, mutta on myös enemmistönä näitä tiloja, missä eläinlääkäri käy säännöllisesti, eikä huomautettavaa löydy. Silti eräät tahot olisivat valmiita kieltämään nämäkin. Mietinkin että millähän perusteella, kun kuitenkin eläimet sinällään on terveitä ja voivat hyvin ja teurastus aikanaan voidaan hoitaa lähes/täysin kivuttomasti.

Turkiseläinten kohdalla perustellaan usein, että tarhaukselle ei ole tarvetta... Onhan, jos joku niitä tuotteita ostaa. Tämä johtaa siihen, että tarvetta ei olekaan tuhota kenenkään elinkeinoa, vaan siirtää huomio tuotteen kysyntään. Idea on kuin markkinataloudessa muutenkin; ei kukaan tee, jos toinen ei osta. Toisaalta jos ostajaia on, aina löytyy joku joka tekee.. Fokusoinnin siirtäminen tuotannosta kysyntään aiheuttaisi muuten myös aika paljon vähemmän närää...

Itsekin maalla ja tiloilla paljon työni puolesta liikkuvana (ei, en ole maanviljelijä) voin sanoa, että ei niitä huonoja tiloja ole käytännössä missään (marginaalinen ilmiö).
Olisi jopa järjetöntä kohdella esim. lehmiä huonosti: siinä kärsii koko tuotanto ja viimekädessä se tulee eläimenpitäjän omille "nilkoille." Ja tämän kyllä ymmärtää kaikki tuotannossa mukana olevat. Useimmat niinkin, että ovat itse eläinsuojeluyhdistyksissa yms. mukana. Koska se on heidänkin etunsa.

Kuitenkin, aina kun tuollanen mainitsemani marginaali löytyy, niin sitä marginaalia olisi pystyttävä kaventamaan. Nykyisillä laeilla, tai tarkemmin rangaistuksilla se on vaan mahdotonta.