Suomeen on saatava maailman edistynein eläinsuojelulaki!

eläimet ansaitsevat rakkautta, eivät ilkeyttä
Vieras

/ #109 Järkevää eläinsuojelua

23.01.2011 18:53

Pari valitettavaa tosiasiaa ja helppoja ratkaisuja:

-Turkistarhaus. Niin kauan kun on ihmisiä, halutaan turhaan käyttää turkiksia, joten ei kannata tuhlata energiaa "kettutyttöilyyn, vaan hakea kompromissi. Eikö kannattaisi taistella turkiseläinten parempien olosuhteiden puolesta? Jos eläimet eivät kärsi pienessä häkissä nälissään, vaan on kunnon oltavat, niin turkkikin näyttää varmasti paremmalta.

-Eläinten(kielto)rekisteri. Ei sen ylläpitäminen vaikeaa ja kallista voi olla. Lakiin kohta, että kaikkien on ilmoitettava, jos eläimiä jollain lailla kaupittelee ja samoin jos niitä ostaa/vastaanottaa. Naapurikateutta voisi helposti käyttää hyväksi. Aivan varmasti joka toinen Mirkku ja Markku katsoisi netin eläinlistalta, että onko naapuri ilmoittanut koirastaan tai onko eläintenpitokiellossa. Rekisterin pitäisi näkyä netissa kaikkien saatavilla (nimi ja osoite). Ja sinne pitäisi kaikkien pystyä nimettömänä ilmoittamaan listalta puuttuvia vaikka soittamalla tai meilillä. Sakkorangaistus ilmoittamattajätöstä. Valtio voisi rekisteriä mainostaa uutisissa ja Ylellä ilmaiseksi.

-Lihansyönti. Lihaa syödään ja tullaan syömään. Nykyään taitaa olla pelkästään onnellisten ja/tai vapaiden kanojen munia? Miksei myös onnellisten ja vapaiden lehmien ja sikojen lihaa ja muita tuotteita? Aika moni on valmis maksamaan jauheliharasiastaan vaikka euron kaksi extraa, jos saa hyvällä omallatunnolla syädä onnellisen elämän eläneen eläimen lihaa.

Nykyään meidän pitäisi elää sivistyneessä maailmassa. Asiasta ei ole hirveästi dokumentoitu, mutta keskiajalla varmasti esim. kotieläimistä pidettiin pääosin hyvää huolta. Jollei pitänyt, niin kuoli nälkään. Ihmisiä kidutettiin pimeällä keskiajalla, ei eläimiä.

Voitaisiin tuoda eläinten oikeudet sivistyneelle tasolle ja laittaa kunnon rangastukset eläimiä kiusaaville/kiduttaville. Nöyryytys on pahin rangaistus monelle ja jo pelkkä pelko julkiseen rekisteriin joutumisesta vähentäisi omalta osaltaan rikoksia. Kovat rangastukset taas estäisivät "joukkolynkkaukset".