Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa

Kesäkissa

/ #126 Turun telakan kissoille apua!

14.01.2013 19:31

Turun telakalla alkaa olla isompi ongelma kasvavan kissapopulaation kanssa, joka sinnittelee hengissä huolimatta vakavista puutteista.

Jostain syystä jotkut työntekijät suojelevat näitä alueella kasvavia kissoja.
"Kissoja on kiva katsella tauolla ja heitellä niille eväiden jäämiä".
Jotkut jopa tuovat kissoja alueelle lisää, koska alueella on muka hyvät olot kissoille.

Asia ei vain ikävä kyllä näin ole. Suljetusta alueesta johtuen kissat ovat sisäsiittoisia ja jotkut ovat osittain kuuroja tai sokeita, johtuen erilaisista aineista ja metelistä. Sisäsiittoisuus ja hygienian puute lisää myös tautien ja epämuodostumien esiintymistä.

Kissa on edelleen Suomessa lemmikki, eikä villieläin. Miten on siis mahdollista, että näiden kissojen oikeuksia ei turvata?
Eläinsuojelulaki asettaa säännöt hoidolle ja tilalle, mutta näillä kissoilla mikään niistä ei täyty. Kissat elävät vain elääkseen edes yhden päivän lisää.

Hyvin hoidettu lemmikkikissa tarvitsee laadukasta ruokaa, vettä, suojaa,turvallisen ulkoilumahdollisuuden ja sen terveys pitäisi olla hoidettu kuten esimerkiksi rokotukset, leikkauttaminen jne.

Monet huolestuneet lemmikinomistajat odottavat esimerkiksi Turun Ympäristöterveydenhuollon päättävän auttaa näitä kissoja määräämällä kissojen ottamisen kiinni, jolloin terveet kissat voivat saada hyvän kodin ja sairaat saavat, joko hoitoa tai pääsevät ansaittuun rauhaan.