IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Farao

/ #1938

21.01.2013 11:32

Sellainen on tämä ristiretki turvetuotantoa kohtaan että turvetuottajana kyllä on ikävää katsottavaa. Muutaman kerran vuodessa analysoidut tulokset vaan kertoo veden olevan kulmakunnanpuhtainta pl. lähteet ja kaivot. Tuttu juttu on kuitenkin se, ettei tuloksia uskota. Kyllä, meillä virtaama mitataan kertaluontoisesti. Ok, heitetään virtaama kymmenkertaiseksi, vieläkin ollaan kulmakunnan puhtainta. 10-kertaistetaan haitta-ainepitoisuudet. Nyt ollaan vasta jätevesipuhdistamon kanssa tasoissa.

En pätkän vertaa ihmettele laiminlyöntejä ympäristölupavelvoitteista. Sen verran elämälle vieraita piirteitä niissä paikoin vaaditaan. Kun lupavelvoitteet ovat kohtuullisia ja samassa suhteessa muihin saman verran tai enemmän "saastuttaviin" maankäyttömuotoihin, eipä liene ongelmaa niiden toteuttamiseen. Nyt vaan niin ei ole. Kyllä, tiedän että tästäkin mielenpahoittajakansan asukas Supi Suomalainen pahoittaa mielensä.

Kyllä minä tällä menolla turvetuotannon lopetan. Ei minun elämä siihen kaadu. Tekee vain pahaa miettiä seurauksia.

Mitä tekevät työntekijäni sitten?
Millä kotikunta lämpenee? Jos polttoainetta vaihdetaan, kaukolämpöhinta nousee ainakin 20 prosenttia kertalaakista
Mitä virkamieskunnan työhyvinvoinnille käy kun työtehtävät vähenevät entisestään mutta palkka vaan juoksee?

Erityisesti mitä käy luonnolle kun poistan pintavalutuskenttäni toiminnasta, pistän turvekentät nurmelle ja ajan alamaan lantaa lannoitteeksi?

Sääli että ns. luonnonsuojelijat ovat viime kädessä vain omaa asiaa ajamassa ahneesti ja haistattavt pitkän luonnon toiminnalle. Tässäkin mennään ojasta allikkoon.

PS. Kyllä virkamiehillekin turvetta voi ikävä tulla sitten kun heidät potkitaan joskus pellolle. Valitettavasti siinä vaan kestää aikaa.