Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa

Toinen sivusta seuraaja

/ #262 Re: Re: Vapaavuori

25.01.2013 12:44


"Vapaavuori vapaalle, vaikka täydellä palkalla. Tulee vähemmän tuhoa". Näin kirjoitti "Jiikoo" 24.1.2013.
Itse ajttelin olla hiljaa, mutta mikä suulasta hiljentäisi(:

Lähettäisin sinne vapaalle, tai ainakin jäähypenkille, koko hallituksen.

Jos mietitään kuntauudistusta, soteuudistusta ym., telakkatukiratkaisusta puhumattakaan, niin voi vain todeta, ettei ministeriys, ikävä kyllä, lisää älykkyysosamäärää, eikä anna eväitä toimia ongelma- ja kriisitilanteissa. Pieniä tyttöja ja poikia siellä puuhastelee.

Ollan kuin "entinen poka" joka hävisi hiihtokilpailun, mutta kehuskeli seuraavana päivänä: "Olisittepas nähneet pojat, kun hiihdin kotiin". Vrt. selvityspyyntö Ranskan toimista.

Esim. kuntauudistus ja soteuudistus ovat asioita, jotka tulee/pitää tehdä. Viisimiljoonainen kansamme tulee toimeen vähemmälläkin byrokratialla. Kansalaisten peruspalveluiden tasavertainen saatavuus tulee taata, asut sitten Stadissa tai Ivalossa.

Nyt nämä uudistukset on kuitenkin laitettu liikkeelle ilmeisesti liian vähillä valmisteluilla. Näin ainakin asiantuntijat ovat tänään lausuneet.
Koordinointi puuttuu ja joka "juna ajaa omalla raiteellaan".
Tulee mieleen takasuosien eri valtionhallinnon sekä kuntasektorinkin virastojen ATK- järjestelmät. Jokainen teki omiaa. Järjestelmät eivät "keskustelleet keskenään" ja veronmaksajien rahoja "paloi" määriä, joita ei kukaan edes uskalla tuoda esille.

Olen aika pitkään seurannut tätä valtionhallintoa, sattuneeesta syystä, varsin "läheltä ja sisältä", joten tässä varttuneessa iässä ja "ikävänä akkana" uskallan sanoa mielipiteeni... kysytään sitä tai ei.

Tsemppiä ja nimiä listaan!