Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Caloniuksen kadun 8. pysäkki

/ #125 Re: Emme elä Keski-Euroopassa

05.02.2013 09:14

#117: Meclu -96 - Emme elä Keski-Euroopassa

Emme todellakaan elä! Sen huomasin viikonloppuna kävellessäni Runeberginkatua Kamppiin, siihen on rakennettu hieno punainen pyörätie, samoin tuo kuuluisa Baana, en  keskipäivällä nähnyt ainoataan pyöräilijää, jos heitä ei näy viikonloppuisin, miten sitten viikolla kun töihinkin pitäisi mennä!

Keskustelu pyöräteistä ja raitiovaunu 8 Caloniuksen kadun pysäkistä on kääntynyt kiistaan pyöräteistä ja niiden vaikutuksista Mechelininkatuun. Minulle ja monelle muulle vanhukselle ja koululaiselle tärkein asia pysäkin siirto on  tässä juupas-eipäs keskustelussa jäänyt paitsioon! Miten on mahdollista ajatella, että pyöräilijöiden on mahdoton "kurvata" Hietaniemen kautta, mutta huonojalkaisille, rollaattorihmisille päästäkseen esim. Ruoholahteen ei ole mikään ongelma kipittää tuota siirrettyä uutta pysäkkiä kohti Arkadiankadun kulmaan tai jos olemme Mechelinkadun päästä menossa Marian sairaalaan!

Olisi mielenkiintoista nähdä joku tilasto liikennesuunnittelupäällikkö Lehmuskosken heittämästä väitteestä: Pyöräilyolosuhteiden parantuessa osa automatkoista korvautuu pyöräilyllä, mikä parantaa myös autoliikenteen sujuvuutta.

Luulisin, että jos ihmiset vaihtavat kulkuvälinettään siirto on autosta julkiseen - Lemuskosken väittämä  vaatii julkisen liikenkeen  hankaloittamista, johon suuntaan tässä ollaan menossa mm bussit 14, 18, 24 jne!

Vielä asia, jota tässä olen miettinyt!!! Missä ovat  meidän city-vihreämme joille vuosia sitten oli kunnia asia sitoa itsensä kehäkolmosen toisella puolella olleisiin puihin ja suojella suoalueita - miksi ei teistä ainoakaan ota kantaa Mechelinkadun puihin, eivätkö ole yhtä arvokkaita, vai onko ajatusmaailmanne muuttunut täysin päästessänne H:gin vaikuttaviin piireihin?

Kuntavaalien edellä en huomannut keskustelua raitiovaunu 8 pysäkin siirrosta ja  Mechelinkadun puiden kaatamisesta, oliko todella taktikointia ennen vaaleja - jos olisimme täällä Töölössä tienneet kantanne olisi moni ääni mennyt muualle ja vihreiden kannatus olisi saattanut romahtaa - kuten tulee seuraavissa vaaleissa vääjäämättä käymään!