Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa

Toinen sivusta seuraaja

/ #333 On hieman hiljaista

15.02.2013 17:54

On hieman hiljaista "adressirintamalla". Ei tämä taistelu ole tähän loppunut, eikä häviötä näköpiirissäkään. Jokainen nimi on tärkeä. Se on merkki välittämisestä.

Monia sekoittavia asioita on tullut väliin.
Näistä vähäisin ei ole EU-maksujen ja palautusten kahdet luvut ja tulkinnat....sekä selitykset. Vaikka osa ymmärtäisikin, että on kyse komission (ennakko)luvuista ja VM:n luvuista, niin aika hyvin osattiin nämä asiat sotkea. Ei olisi ollut kovin vaikeaa selittää kumpienkin lukujen taustat. Eikä olisi tarvinnut "polttaa poliittisia hihoja" ja käydä aivan turhia "eipäs-juupas"-keskusteluja.
Sen, onko Suomi "onnistunut tai epäonnistunut" neuvotteluissa, näemme aikanamme.

Olen aina pitänyt valtiovaraiministerin roolia varsin tärkeänä ja vaikeana "postina". Nyt sitä on hoidettu luokanopettajan kokemuksella.
Mietinkin, miksi me opiskelemme ja olemme opiskelleet, jos näitä opiskelun kautta saamia tietoja, taitoja ja oppeja ei edes yritetä hyödyntää. Ja jos jonkin puolueen jäsenkirja, ml. ääretön itsevarmuus, ovat "kovempaa valuuttaa" näinkin vaativissa tehtävissä.

Työurien pidentäminen: Hyvä ja kannatettava asia, mutta miten saa sopimaan nuorisotyöttömyyden ja työurien pidentämisen sopivasti yhteen. Hyvä, että jaksetaan pitempään työssä. Kaikki työhyvinvoinnin ja jaksamisen keinot ovat tärkeitä, mutta nuorissa on kuitenkin tulevaisuuden voimavarat. Sitä ei saa unohtaa.

Välikysymys: Antoi toivottavasti ainakin hieman potkua "poliittisen flegmaattisuuden ja välinpitämättömyyden poistumiseen" ja vientiteollisuutemme "solmujen ratkomiseen" sekä
Suomen tärkeimpiin teollisuudenaloihin kuuluvan laivanrakennus- ja telakkateollisuuden tulevaisuudesta huolehtimiseen.

Haluan uskoa, että järki ja oikeudenmukaisuus voittavat!