HSL:n suunnitelmiin liittyvä valitus

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#402

Pitäisi huomioida myös matkat asemille. Monin paikoin bussipysäkki on lähempänä ja mahdollistaa myös meidän vaivaisten kulkemisen Helsinkiin. Itse kuljen usein Hakaniemeen ja vaihdan siellä ratikkaan. Vaihto metroon voi olla hankalaa esim.liukuportaiden puuttumisen vuoksi.

(Vantaa, 03.12.2017)

#403

Ei kulkuyhteyksien huononnuksia enää saa jatkaa. 731:n reitin muuttaminen vei yhden suoran linjan Helsingin keskustaan. 739:n lakkauttaminen veisi viimeisen.

(Vantaa, 03.12.2017)

#408

Joutuu muuttamaan jos ei bussi kulje matarista.

(Vantaa, 03.12.2017)

#410

Linja-autolla 724 tulee Kuusikkoon koulun ja päiväkodin henkilökunta, koululaisia ja päiväkotiin tuovia vanhempia. Miten Vantaa hoitaa koululaiset kuljetukset - taksilla HALPAA veronmaksajille????
Kuusikon linja-autoa 724 käyttää iäkkäät ihmiset, jotka eivät aja itse autoa enää Porvoon tieltä liian pitkä matka kävellä voimat eivät kestä ja ko. kävelyreitti huonossa kunnossa ja reitti tuntuu turvattomalta.
Jos linja-auto ajaa 711 Kalasatamaan - miten on suunniteltu vai onko suunniteltu lainkaan ihmisten kuljetus muilla linja-autoilla Arabia - Sörnäinen- Rautatieasema, koska linja-autosta 724 jää nyt hyvin paljon Sörnäisten metroasemalla jatkaakseen itään tai länteen. Jos kaikki Idästä tulevat linja-autot menevät Kalasatamaan, mikä linja-autolinja hoitaa ko. ihmiset Arabia- Rautatieasema. Itse en ole vielä edes vaivautunut selvittämään, miten Kalasatamasta pääsee Hakaniemeen - Rautatieasemalle - päinvastoin ja millä minuuttivälillä 2 -4 min. - saapuvat linja-autot - ILMEISESTI HALPAA paperilla laskettuna????? Tästä tulee uusi "SOTE/LÄNSIMETRO" - henkilökunta saa "kehumisia" - kenen hermot taas kestää - sairauslomia!!!
Vuonna 2019 ei voisi kuvitella olla asiat huonommin kuin tänään vuonna 2017.Nykyisellä reitillä 724 Kuusikosta kulkee opiskelijoita Viikkiin, heidän matkansa pidentyy, kallistuu, jos vaihtoaika ei riitä. Jos työssäkäyvien työmatka hankaloituu ja pidentyy kovasti, niin he ajavat yksityisautoilla, jolloin liikenne teillä lisääntyy ja tiet huononevat. Mitä liikenteeseen ja aikataulujen pidentymiseen tulee, viivästykset eivät aiheudu Kuusikosta vaan välillä KEHÄ III ja Porvoon väylä tai Helsinki - Kehä III. Tämä suunnitteilla oleva muutos on erittäin suuri. tästä olisi pitänyt tehdä tarkat tutkimukset vuorokausien aikana kulkevasta ihmismäärästä, konttorissa sitä ei pysty laskemaan epämääräisistä luvuista. Olen elämäni aikana joutunut vastaamaan kaksi kertaa tutkimuskysymyksiin, vaikka olenkulkenut linja-autoilla päivittäin 30 vuotta sekä nyt eläkkeellä ollessani kuljen viikottain 4-5 kertaa vähintään. Minä veronmaksajana vaadin, että on mahdollisuus asua Kuusikossa ja kulkea sieltä yleisillä kulkuneuvoilla kuin muualtakin itä-länsiVantaan alueilta.

(Vantaa, 03.12.2017)

#411

Linja 739 pitää säilyttää sellaisenaan kuin se on nyt. Kiitos!

(Vantaa, 03.12.2017)

#423

Julkista liikennettä pitäisi kehittää. Tämä kehitys vie väärään suuntaan ja lisää yksityisautoilua. Kuusikon kylää ollaan jättämässä täysin sivuraiteille.

(VANTAA, 05.12.2017)

#424

Näillä suunnitelmilla työmatkan pituus ajallisesti kasvaa kohtuuttomaksi.

(VANTAA, 05.12.2017)

#425

Hei
Muistutan Vantaan Päiväkummussa asuvien kaupunkilaisten huomioimista tässä linjastosuunnitelmassa.
Terv. Marja Naaralainen

(Vantaa, 05.12.2017)

#431

Kiitokset Anu Järveläiselle selkeästä ja asiallisesta kannanotosta, jonka kahden paljon harrastavan lapsen äitinä voin täysin allekirjoittaa.

Vaihtoehdot ovat mielestäni toimivan esim. 20min välein kulkevan syöteliikenteen järjestäminen nykyisiltä linjoilta lähijuna-asemille tai vähintään nykyisten yhteyksien säilyttäminen Helsingin keskustaan. Kalasatamaan asiaa ei täältä Vantaalta kyllä ole. Tarve on nimenomaan mahd suoralle ja nopealle yhteydelle Helsingin ydinkeskustaan.

(Vantaa, 06.12.2017)

#432

Simonkylän alue on myöskin jäänyt aivan mottiin, syöttölinjat Tikkurilaan tai takaisin kulkevat yhtäaikaa. Molemmat Helsingin rautatieasemalle kulkevat bussit on lopetettu, toinen 623 menee Hakaniemeen ja 611 kulkee Tikkurilan asemalta Suutarilan ja Siltamäen kautta rautatieasemalle. Eikö Vantaalla ole mitään sananvaltaa HSL:n epäinhimmillisissä päätöksissä? Vanhuksien liikkuminen on hankaloitunut Tikkurilan aseman massiivisuuden ja kulkuneuvojen vaihtojen sekä odottelun takia.

(Helsinki, 06.12.2017)

#439

Ehdotettujen muutosten takia liikkuminen Helsingistä Kuusikkoon vaikeutuisi kohtuuttomasti. Joukkoliikenneyhteyksien monimutkaistaminen ja hidastaminen ei ole järkevää eikä nykyaikaista.

(Helsinki, 07.12.2017)

#441

Tällä bussilla kulkee monta ihmistä töihin ja kouluun eikä ole toista bussia millä ne pääsisi töihin tai kouluun jotenka miettikkää kahdesti tätä nyt

(Vantaa, 08.12.2017)

#443

epäoikeuden mukaista , että Vantaalaiset jaetaan eri asemaan, en hyväksy tälläistä.

(Vantaa, 08.12.2017)

#444

Ainoa bussi joka kulkee meiltä, ei missään nimessä saa lakkauttaa

(Vantaa, 08.12.2017)

#448

Bussilinja 724 säilytettävä Päiväkummusta suorana Helsingin rautetieasemalle.Erikoislääkärit, gynegologit, hammaslääkärit, kampaajat ym. harrasteet ovat työmatkalaisten työpaikkojan lisäksi Helsingin keskustassa. Myös iltaisin päästävä takaisinpäin Helsingistä iltariennnoista (teatterit,elokuvat,ravintolat) pelkäämättä kotiin, kuten nykyisin voi tehdä.

(Vantaa, 09.12.2017)

#449

Onko tarkoitus tehdä ihmisille hankalammaksi lähteä yleisillä kulkuneuvoilla asioille tai työhön. Vanhemman väen on hankala vaihtaa kulkuneuvoa varsinkin jos liikkuu kepin tai rollattori avulla. Työpäivillekin tulee pituutta kun joutuu vaihtelemaan kulkuneuvoja, kun jo muutenkin vaaditaan tehoa työhön ja sitten päivistä tulee pitkiä ettei levolle jää riittävästi aikaa. Vastustan bussi 724 lopettamista ja muutosta itäsuunnan liikenteelle jota itsekin välillä käytän. Kohta ei tiedä mistä itsensä löytää kun menee bussiin jota on tottunut käyttämään se meneekin aivan muualle tai on lopetettu. Kaikilla ei ole nettiä eikä älykännykkää josta voisi katsoa.

(Helsinki, 10.12.2017)

#454

Julkinen liikenne: matka-ajat pitenevät mutta hinnat nousevat!
Eli palvelu huononee!!!!!!
Miten meitä julkisen liikenteen käyttäjiä kohdellaan näin ?
Halutaanko vielä suurempi osa oman auton rattiin?
Asiat menevät eri suuntaan kuin ilmaston ja ympäristön puolesta on tarkoituksenmukaista!

(Vantaa, 10.12.2017)

#455

HSL:n suunnitelmassa on tarkoitus jättää Kuusikon kautta kulkevat linja-autoyhteydet pois, joka aiheuttaisi erittäin suuria vaikeuksia ensinnäkin kaikille, jotka käyvät työssä yleisillä kulkuneuvoilla Helsingin keskustassa, opiskelijoille Viikkissä ja Kumpulan Kampuksessa.Kuusikossa, vaikeuksia tulisi myös Kuusikon koululaisille, työntekijöille ja päiväkotilaisten vanhemmille ja ohjaajille. Yhteydet Tikkurilaan, jossa ovat kaupungin tärkeimmät toimistot mm. terveyskeskus puhumattakaan uusi junarata lentoasemalle.

Tähän asti aikataulut ovat olleet aamuja lukuunottamatta harvat ottaen huomioon 15-20 minuutin väliajoin ajavia - aamuruuhkan ulkopuolella ajavat puolillaan olevat muita HSL:n linja-autoja.
Mikäli yhteydet nyt lopetetaan, Kuusikkolaiset on jätetty eristettyyn - syrjäytettyyn arvoon. Edes vieraat eivät voi tulla ilman omaa autoa. Viikonloppuna kaikki autottomat Kuusikkolaisten on oltava kotona ilman kultuuria, ravintoloita jne. HSL:n tahdosta.
Samalla tämän rintamiestaloalueen talot ja tontit menettävät arvonsa.

Kuusikon Omakotitaloyhdistyksen järjestämääm tiedotustilaisuuteen 27.11. HSL:n edustaja eivät uskaltaneet/vaivautuneet tulemaan paikalle. Tiedotus asiasta on hoidettu huonosti/SALASSA, en ole havainnut mitään tekstiä Vantaan Uutisissa, Helsingin Sanomissa tai HBL:ssä lähiaikoina linja-autojen reittien suuresta muutoksesta Kalasatamaan ennen 24.11.2017 Kuusikon Omakotiataloyhdistyksen tiedotus saatikka sen mielipiteen ilmoitusajasta 3.12., joka tuli yllättäen tiedoksi ko. kutsussa. Tämän laajuisessa muutoksessa pitäisi asiat hoitaa toisella tavalla.

(Vantaa, 10.12.2017)

#458

Itäisen Vantaan bussilinjoja on karsittu ja huononnettu jo ihan riittävästi.

(Vantaa, 13.12.2017)

#459

158 ja 160 pitää ehdottomasti säilyttää työmatkaliikenne. Yhteys Iso-Omena ei toimi, työmatka pitenee 20 min! Miksi Nöykkiö rangaistaan metrosta?

(Espoo, 18.12.2017)

#460

Käytän bussilinjaa 739 lähes päivittäin työmatkallani välillä Matari - Kumpula. Tämän linjan lakkauttaminen aiheuttaisi päivittäiseen työmatkaani noin puolen tunnin ylimääräisen viiveen jäljelle jäävillä julkisen liikenteen vaihtoehdoilla. Bussilinja 739 tulee säilyttää erityisesti Matarista, Rekolan itäosista ja Päiväkummusta tapahtuvan, Helsinkiin suuntautuvan työmatkaliikenteen ja muun asioinnin vuoksi!

(Vantaa, 25.12.2017)

#475

Itä-Vantaan julkista liikennettä on heikennetty jo useita kertoja viimeisten vuosien aikana. Matkustajien matka-ajat ovat pidentyneet ja epävarmat(!!) vaihdot vaikeuttaneet työmatkoja. Lasten päivähoitoaikoja on jouduttu jatkamaan, koska hoitoajat ovat pidentyneet heikentyneiden liikenneyhteyksien vuoksi. Useat lapsiperheet ovat jo nyt joutuneet hankkimaan yksityisauton, jotta perheen arki sujuisi.
Onko tarkoituksena, että julkisen liikenteen käyttö tehdään niin hankalaksi, ettei se palvele tavallisia työssäkävijöitä?

(Vantaa, 09.01.2018)

#480

Ei TAAS hidastuksia Itä-Vantaan työmatkoihin!!!!
Myös vanhusten liikkumista on vaikeutettu jo aivan tarpeeksi. Ei lisä vaihtoja ja toimimattomia hissejä!!!

(Vantaa, 09.01.2018)

#481

Linja 731 on ainoa suora yhteys Mikkolasta Helsingin keskustaan. Olen asunut Itä-Vantaalla 6 vuotta ja sinä aikana alueeltamme on jo kadonnut kirjasto ja R-Kioski. Ilmeisesti kaupungin tarkoituskaan ei ole, että Itä-Vantaalla asuisi työssä käyviä ihmisiä.

(Vantaa, 09.01.2018)

#494

Bussilinja 724 ja Vantaan sisäinen 711 säilytettävä ennallaan!!

(Vantaa, 09.01.2018)

#502

Kalasatama bussien päätepisteenä Rautatien-torien sijaan tuntuu hyvin epäoikeudenmukaiselta ja hankalalta ja jatkaa merkittävästi matka-aikaa keskustaan.

(Vantaa, 09.01.2018)

#513

Täyteen hintaan kuuluu saada myös täysi matka :P.

(Vantaa, 09.01.2018)

#521

Kuten on tiedossa, niin Rautatientorille päättyy/alkaa lukuisat bussilinjat. Senpä takia on hämmästyttävää, että sinne rakennetaan sähköllä kulkevien bussien latausasema. Jos Rautatientori ei aikaisemmin ole ollut liian ahdas bussiliikenteelle, niin latausaseman viemä tila varmistaa ahtauden.

(Vantaa, 10.01.2018)

#524

Bussi 722 olisi hyvä pitää että se menisi Rautatientorille asti. Melko usein matkustan keskustaan päin ja tässä tapauksessa Kalasatama ei auttaisi minua lainkaan. Lisää bussia myös Peijakseen. Ei oteta pois sieltä. Pitää olla mahdollisuus päästä sairaana sinne.

(Vantaa, 10.01.2018)

#533

Vastustan päätöstä.Raili Aalto

(Vantaa, 10.01.2018)

#534

Suora yhteys keskustaan on jatkuttava!

(Vantaa, 10.01.2018)

#541

Itä-Vantaalta on jo nyt hankala tulla Helsingin keskustaan bussilla. Miten voi olla totta, että HSL suunnittelee sellaista, josta kukaan matkustaja ei pidä, eikö asiakasta ja veronmaksajaa oteta huomioon! Kyllä Kansallisteatterin taaksekin voi bussilla tulla ja sieltä lähteä. Ei vie paljoa tilaa Kaisaniemen puistosta, jos sinne laitetaan muutama tai nämä kaikki Itä-Vantaan bussit. Lisävaihdot ovat epämukavia ja hankalia etenkin liikuntarajoitteisille. Kenen etua HSL ajattelee jos ei asiakkaan etua! Ottakaa asia uudelleenkäsittelyyn, älkää suututtako meitä!

(Vantaa, 10.01.2018)

#543

Ettei päästäisi enää suoraan stadiin bussilla? Kalasatama on liian hankala, portaita lisää huonojalkaisille ennekuin pääsee Metroon. Huono suunnitelma!

(Vantaa, 10.01.2018)

#544

Matkaan menee jo nyt yli 2 tuntia päivässä bussi-raitiovaunu yhdistelmällä. Siihen lisätään vielä yksi vaihto eli metro, liikaa lisää aikaa.

(Vantaa, 11.01.2018)

#545

Myös bussilinja 731 tulee pitää entisellään.

(Sipoo, 11.01.2018)

#546

Bussilinjojen 739 ja 736 reitit ja matkan pituudet ovat jo nyt onnettomat. Asun Päiväkummussa lähellä Lahden moottoritien siltoja, josta julkiset kulkuyhteydet ovat jo tällä hetkellä heikot ja ovat huonontuneet vuosi vuodelta. Käytän vain Helsingin keskustan palveluja , Särnäisissä eikä varsinkaan Kalasatamassa ei ole minulle mtiään. Onko tarkoitus tappaa julkinen liikenne kokonaan Itä-Vantaalla "lopettamalla linjoja ja nostamalla lippujen hintoja". Itä-Vantaalaisethan joutuvat maksamaan jatkossa lipuistaan enemmän kuin Länsi-Vantaalaiset. Lapseni opiskelee Korson lukiossa eikä jatkossa pääsisi suoralla yhteydellä kouluun. VR:n aikataulut ovat lievästikin sanoen suuntaa antavat enkä usko liityntäliikenteeseen, jolloin koulumatka ja -aika tulevat kohtuuttoman pitkiksi. Ainoa järkevä yhteys kouluun on ollut tällä hetkellä 739 ja nyt sekin viedään pois. 736 bussin reitti muutettiin aikaisemmin täysin järjen vastaisesti kiertämään Hiekkaharjun kautta. Lapseni harrastuksiin kulkeminen julkisilla kulkuvälineillä tuli lähes mahdottomaksi. Ensin istut yli ½-tuntia 736 bussilla kiertäen Koivukylän, Leinelän, Hiekkaharjun ja sitten pääset Tikkurilan asemalle, josta sitten kävelet Tikkurilan urheilupuistoon. Aivan loistavaa ajattelua. Uusi linja, joka korvaa tuon 736 bussin ei tule kulkemaan edes Laurintietä. Onko tarkoitus suunnitella bussilinjoja vain uuden Etelä-Päiväkummun kaupungin vuokra-asujille. Teillä ei varmaankaan ole tietoa, että tuo Etelä-Päiväkumpu on täysin ns uusi alue ja varsinainen Päiväkumpu rakentuu Laurintien molemmin puolin, jossa asuu suurin osa Päiväkummun ihmisistä. Päiväkummussa asumisesta minulla on kokemusta 45 vuoden verran, joten julkisen liikenteen muutoksista ja heikennyksistä on jonkin verran tietoa. Voisitteko päättäjät ottaa joskus järjen käteen ja ajatella. Paperilla on niin helppo tehdä täysin järjettömiä päätöksiä. Lisäksi kaikki ihmiset eivät asu junaradan varressa ja hekin ovat veronmaksajia.

(Vantaa, 11.01.2018)

#553

Matka aika jo nyt on aika pitkä, saati sitten kun tulee vielä vaihto. Ei auta junaan vaihto Hakaniemeen menijää, tulee vaan jo toinen vaihtoehto lisää.

(Vantaa, 11.01.2018)

#556

Käsittämätön ajatus!! Pääsen nyt linjalla 731 suoraan Rautatientorille n. 35 minuutissa. Juuri se oli painava tekijä, kun pitkän harkinnan jälkeen muutin Helsingistä Vantaalle.
Kalasataman metroasema on liikkumisen kannalta huonoiten varusteltu asema! Se on pieni eikä siellä ei ole edes liukuportaita. Metrolaiturille päästäkseen pitää kävellä 3 kerrosta kapeita portaita ylös! Vaihtoehtona on YKSI hissi.
En voi myöskään ymmärtää miksi tämä koskee vain Itä-Vantaan bussilinjoja. Muualta Vantaalta tulee keskustaan paljon enemmän busseja. Josko välillä "kiusaisitte" joitain muita. Ja muuttakaa taas vaikka 731 kulkemaan Vanhaa Lahdentietä, jos sillä voidaan asiaa auttaa.
Jos tämä muutos toteutuu, alan vakavissani suunnitella muuttoa takaisin Helsinkiin.

(Vantaa, 11.01.2018)

#559

Nykyiset suorat yhteydet keskustaan on säilytettävä.

(Helsinki, 12.01.2018)

#560

Suunniteltu muutos vaikuttaa meidän eläkeläisten liikkumiseen. Suoralla yhteydellä huonompikuntoinenkin ja huonostinäkevä pääsee liikkumaan ja pitämään yllä toimitakuntoa.

(Vantaa, 12.01.2018)

#561

Vastustan suunniteltuja muutoksia Itä-Vantaan linjoihin!

(Helsinki, 12.01.2018)

#562

Vastustan!

(Helsinki, 12.01.2018)

#563

Vastustan!

(Helsinki, 12.01.2018)

#565

Ei lisää esteitä meidän iäkkäiden liikkumiselle!

(Helsinki, 12.01.2018)

#579

Lahdentien varrelta Korson korkeudelta on jo nyt riittävän hitaat yhteydet potilaille jotka matkustavat saamaan hoitoja Meilahden sairaaloihin. Samoin työntekijöiden joilla on lapsia Korson alueella päivähoidossa, jo nykyisin lapsen päivittäinen hoitoaika ylittää usein sallitun.
Siis tätä yhteyttä pitäisi nopeutta eikä hidastaa.

(Vantaa, 26.01.2018)

#585

Älyttömän pitkä matka jo nyt että jos haluatte yksityisautoilua vähentää niin tämä ei ole se keino..

(Vantaa, 17.02.2018)

#586

Matarin alue Itä-Vantaalla täysin unohdettu. Korson ja Rekolan asemalle matkaa melkein 2 km. Bussiyhteyden edelleen jatkuttava Helsinkiin, kuten nyt 739. Paikallisliikenne ei toimi. Ei varmaan tarkoitus, että kuljetaan 3:lla kulkuvälineellä suunta. Kalasataman voitte myös unohtaa ei tule toimimaan! Kuka kumma Mersun käyttäjä näitä ideoita keksii!

(Vantaa, 20.02.2018)

#589

Todella pidentää ja hankaloittaa jo ennestään pitkää matkaa keskustaan ja tekee matkasta myös pelottavan iltaaikaan.

(Vantaa, 19.04.2018)

#592

Hienoa, että pääkaupunkiseutudulla voi matkustaa edulliseen yhtenäiseen hintaan, mutta helsingin sisäisen ratikkalipun nosto on pöyristyttävää.
Siinä eläkeläiset, huonojalkaiset YMS. kärsivät eniten.
Sisäistä ratikkalinjaa on HSL rukannut jo siten, että pysäkkejä tullaan poistamaan jotta liikenne sujuisi entistä jouhevammin, mielestäni sekin jo huonontaa edellä mainittujen liikkumista.
Olisiko nyt syytä miettiä asia uudestaan ja toivoisin Pormestarimme Vapaavuoren ottavan kantaa asiaan.
Hinta 1,7€ nosto 2.80€ on kohtuuton nosto!

(Helsinki, 08.06.2018)

#594

Ratikkalippu ehdottomasti säilytettävä. Käytän muuta sisäistä liikennettä vain 3-5 kertaa vuodessa.

(Helsinki, 05.07.2018)