P-sairaalan työtilat suunniteltava psykologin työhön soveltuviksi

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#18

Työskentelen psykologina TYKS lastenpsykiatrian avohoidossa, aikaisemmin ollut myös nuorisopsykiatrialla. Olen joutunut jo nyt jakamaan huoneita muun työryhmän kanssa koko työskentelyni ajan. Kognitiivisesti kuormittavan työn päälle tulevat siirtymiset vaikuttavat merkittävästi jaksamiseen, joka muutenkin on koetuksella potilaspaineen takia.
Välillä jopa 1/3 päivän työajasta (yli 2,5h) voi mennä työn keskeyttämiseen ja siirtymiseen saman rakennuksen sisällä - onko tämä kustannustehokasta resurssien hyödyntämistä?

En tule työskentelemään P-sairaalassa, mikäli henkilökunnan esittämiä epäkohtia ei huomioida.

Veronica Sui (Parainen, 27.04.2021)

#30

De små utrymmen som finns att boka för konfidentiella samtal är överbokade i Vanda. Fungerar inte!

Theresa Sui (VANDA, 27.04.2021)

#100

Jos rakennetaan sairaalaa, jonka tarkoitus on palvella potilaita ja toimia työpaikkana näitä potilaita hoitaville ihmisille, miten on mahdollista että näiden potilaiden ja työntekijöiden näkökulmaa ei kuitenkaan suunnitelmissa kuulla? Keitä varten ja mistä lähtökohdista sitä sitten rakennetaan jos potilaiden turvallisuuden tunteella, hoidon laadulla ja työntekijöiden tyytyväisyydellä ei ole mitään merkitystä?

Mari Kekkonen (Turku , 27.04.2021)

#104

Psykologit ja lääkärit tulevat enenevissä määrin karkaamaan psykiatrialta koko Suomea riivaavan avokonttorimalliin siirtymisen vuoksi. Tämä ei sovellu mihinkään psykologityöhön.

Tepi Sola (Tampere, 27.04.2021)

#116

potilaan parasta on hyvinvoiva henkilöstö ja näillä suunnitelluilla tiloilla sitä ei saavuteta. henkilökunnan vaihtuvuus tukee olemaan suurta ja kokemattomat käy ottamassa uralleen vähän vauhtia ennen lähtöä töihin jossa arvostetaan.

Jaana Mikkola (Paimio, 27.04.2021)

#149

Psyykkisesti kuormittuneissa tilanteissa olevat ihmiset tarvitsevat pysyvyyttä ja turvaa, ja kliiniset, vaihtuvat huoneet eivät tarjoa tätä lainkaan. Suunnitelma ei tue hoitotyötä vaan heikentää sitä. Lisäksi tällaiset työn puitteet vähentävät työntekijöiden sitoutumista ja heikentävät työhyvinvointia, mikä osaltaan voi heikentää hoidon tuloksia. Järjetön suunnitelma. Erityisen huolestuttavaa on, jos erikoissairaanhoidon puitteissa ei voida tukea psyykkisesti hauraiden potilaiden hoitoa, vaan estetään työntekijöitä tekemästä laadukasta ja eettistä työtä.

Saila Seppänen (Esooo, 27.04.2021)

#154

Asia on erittäin tärkeä. Asiakkaiden saaman palvelun laatu on vakavassa vaarassa ja nyt on kyse kaikkein heikoimmassa asemassa olevista.

Liisa Martikainen (Savonlinna , 27.04.2021)

#180

Olen työskennellyt vastaavassa sairaalarakennuksessa psykologina ja tilaratkaisut olivat täysin sopimattomat psykologin sekä useimpien muiden ammattiryhmien käyttöön. Työn tehokkuus laskee ja kuormittavuus nousee, kun työntekijä joutuu siirtymään useita kertoja päivässä erilaisten työpisteiden välillä, keräämään ja purkamaan tavaransa, telakoimaan ja välillä buuttaamaan tietokoneensa, etsimään puhelinkoppia, huolehtimaan tilavarauksista ja -muutoksista jne. Työ muuttuu pirstaleiseksi ja flow katkeaa jatkuvasti. Myös joustavuus ja potilaslähtöisyys kärsii, esim. potilasajat pitää sovittaa vapaiden tilojen mukaan, eikä sen mukaan mikä ajankohta sopii potilaalle tai jos potilas tulee myöhässä, ei vastaanottoa voi venyttää, kun tiloihin on jo tulossa toinen ammattilainen. Tilatehokkuus säästää rahaa rakennuskustannuksissa, mutta hukkaan menee työaikaa, työntekijöiden hyvinvointia ja potilaiden hoidon laatua.

Maria Ruohola (Turku, 27.04.2021)