Ei lukukausimaksuja yliopistojen ulkomaalaisopiskelijoille ETA-alueen ulko- eikä sisäpuolelta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Sata nimeä saavutettava – One hundred names must be reached

2015-05-27 15:10:38

Hyvät Facebook-ryhmämme jäsenet sekä muut adressimme allekirjoittaneet
LINKKI 1

 

Ensiksi mainitut henkilöt, huomatkaa kaikki myös allekirjoittaa vetoomuksemme Suomen tulevalle hallitukselle osoitteessa ‹LINKKI 2›. Kaikki jo allekirjoittaneet puolestaan, olkaa hyvät ja hankkikaa kukin yksi nimi lisää esimerkiksi ystävienne joukosta. Meidän on saavutettava sadan henkilön allekirjoittajamäärä. Välittömästi, kun tuo määrä on saavutettu, niin käsillä oleva adressi tulostetaan ja lähetetään hallitustunnustelija Juha Sipilälle (Suomen Keskusta) sekä kahden muun tulevan hallituspuolueen puheenjohtajille: Timo Soinille (Perussuomalaiset) ja Alexander Stubbille (Kansallinen Kokoomus).



Dear members of our Facebook-group and other undersigners of the petition of ours
LINK 1

 

The persons first mentioned, please, note everyone of you also to undersign our petition to Finland's Government to become at ‹LINK 2›. All the persons already included in the undersigners on your turn, please, get one more name e.g. among your friends. We must reach the amount one hundred undersigners. Immediately, when that amount would be reached, our petion discussed, shall be printed and sent to Mr. Juha P. Sipilä (Centre Party), Finland's Prime-Minister-to-Become, and to presidents of two the other government parties: Mr. Timo J. Soini (Finns Party), and Mr. C. Alexander Stubb (National Coalition Party).

 

Parhain Terveisin – Best Regards,

 

Kimmo E. Laine

FM – M.A., Rääkkylä, North Karelia, Finland


Kimmo E. Laine

Vastustamme lukukausimaksuja yliopistojen ulkomaalaisopiskelijoille ETA-alueen ulko- ja sisäpuolelta

2015-05-21 13:12:58
Lisää allekirjoittajia adressille tarvitaan. Olen kuitenkin jo välittänyt tiedon vetoomuksestamme Suomen tulevaa hallitusta muodostavien puolueiden puheenjohtajille. Ainakin sataan nimeen olisi päästävä. Olkaa hyvät ja koettakaa siis löytää lisää allekirjoittajia! Huomatkaa, että nimen adressin voi panna myös siten, ettei se näy internetissä:

 

From: Kimmo E. Laine

To: Juha Sipilä, Timo Soini, Alexander Stubb

Subject: Vastustamme lukukausimaksuja yliopistojen ulkomaalaisopiskelijoille ETA-alueen ulko- sekä sisäpuolelta

Date: Thu, 21 May 2015 12:59:59 +0000

 

Arvoisa hallitusneuvottelija Juha Sipilä sekä arvoisat puolueidenne puheenjohtajat Timo Soini ja Alexander Stubb

 

Pyydän Teitä ottamaan huomioon seuraavan linkin päähän kerättävästä adressista ilmenevän seikan: ‹http://www.adressit.com/ei-lukukausimaksuja-ulkomaalaisille›. Suuri joukko erittäin korkeasti koulutettuja suomalaisia ja Suomesta kiinnostuneita henkilöitä vastustaa lukukausimaksujen asettamista yliopistojen ulkomaalaisopiskelijoille sen paremmin ETA-alueen ulko- kuin sisäpuolelta:

 

Edelliset hallitukset ovat nimenomaan lausuneet, että ne pyrkivät johdonmukaisesti vahvistamaan yliopistojen itsehallintoa eivätkä heikentämään sitä. Tulisi siis olla nimenomaan kunkin yliopiston oma asia, periikö se joltakulta opiskelijalta lukukausimaksun vai ei.

 

Minkään Suomen yliopistoista intresseissä puolestaan ei ole periä ulkomaalaisopiskelijoiltaan lukukausimaksuja. Useat vähävaraisimmista, mutta lahjakkaimmista, nuorista aikuisista jäisivät juuri niiden vuoksi tulematta maahamme: eritoten väitöskirjantekijät, joilla siis on tutkijapotentiaalia.

 

Suunnitelma lukukausimaksuista ulkomailta tuleville on väärin yliopistojen autonomian sekä yliopistoaatteen kannalta. –

 

Me allekirjoittaneet kannatamme akateemista kansainvälistä liikkuvuutta ja sen edistämistä. Yliopistot ovat aina olleet kansainvälisiä, ja niiden tulee vastakin olla. Vetoamme Suomen tulevaan hallitukseen, ettei se asettaisi ulkomailta tuleville yliopisto-opiskelijoille lukukausimaksuja!

 

Kunnioittavasti,

 

Kimmo E. Laine

filosofian maisteri, Rääkkylä

Kimmo E. Laine

Adressin otsikkoa on täsmennetty

2015-05-17 19:30:10

Hyvät allekirjoittaneet

Yleisön pyynnöstä olen täsmentänyt vetoomuksemme otsikkoa muotoon: "Ei lukukausimaksuja yliopistojen ulkomaalaisopiskelijoille ETA-alueen ulko- eikä sisäpuolelta".

Yhteistyöterveisin,

Kimmo E. Laine

FM, Rääkkylä


Kimmo E. Laine



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.