Ei kerrostaloja Hyvinkään Sveitsiin

Hyvinkään kaupunginvaltuusto on solminut yhteistoimintasopimuksen Finex Capital Oyn kanssa 25.4.2016:

http://www.hyvinkaa.fi/asuinymparisto-ja-rakentaminen/kaavoitus1/yleiskaavoitus/sveitsi-harkavehmas/

Osana yhteistoimintasopimusta Sveitsin kaupunginosaan Hyvinkäälle on tarkoitus kaavoittaa vähintään 40 000 kerrosneliötä asuinrakennuksia. Tämä vastaa noin 500 kerrostaloasuntoa. Rakennusalueet sijoittuvat nykyisen Rantasipi Sveitsin parkkipaikalle, Härkävehmaan koulun ja liikuntakentän alueelle sekä Aleksis Kiven kadun varteen. Asuinkerrostaloja on tarkoitus rakentaa 3-6 -kerroksisina niin, että korkeimmat talot tulevat Aleksis Kiven kadun varteen. Härkävehmaan koulu ja nykyiset urheilukentät on tarkoitus purkaa ja rakentaa kerrostalot niiden tilalle.

Nykyisellään alue on paikallisille asukkaille tärkeä puistomainen virkistysalue, joka mahdollistaa monenlaisen vapaa-ajan toiminnan liikunnasta puistopiknikeihin. Toteutuessaan suunnitelma muuttaisi alueen puistomaisesta ja vehreästä virkistäytymiskohteesta kerrostalolähiöksi. Aleksis Kiven kadun varren liikenne kasvaisi myös merkittävästi lisäten asukkaiden melualtistusta. Lisärakentaminen ja -liikenne häiritsisi myös alueen luontoarvoja ja pilaisi Sveitsin ainutkertaisen, luonnonläheisen asuma-alueen peruuttamattomalla tavalla.

Sveitsin alue Hyvinkäällä on Etelä-Suomessa harvinainen, luontoarvot ja urbaanin asumisen yhdistävä asuinalue joka on onnistunut säilyttämään ainutkertaisen identiteettinsä kymmenien vuosien ajan. Sveitsin luonnonpuiston rikkumaton kokonaisuus on vetovoimatekijä koko Hyvinkäälle. Nyt näistä arvoista kuitenkin ollaan luopumassa yksityisen voitontavoittelun nimissä. Me allekirjoittaneet vastustamme Finex Capital Oyn ja Hyvinkään kaupunginvaltuuston suunnitelmaa kerrostalojen lisärakentamisesta Hyvinkään Sveitsiin.

 

 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Timo Salminen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko yritystukia vähentää?