Vanhuspalvelulaki saatava heti!

Kommentoitu viesti

APUA
Vieras

#1 Vanhustenpalvelulaki

16.03.2011 18:33

Suomessa ennen vanhukset olivat kotona useamman sukupolven perheinä.Nykyisin nuoria ei kiinnosta.Vanhusten vaihtuvuus on suomessa kuudenkymmenen tuhannen henkilön luokkaa vuodessa.Sairaudet tekevät ihmisistä vanhoina heikkoja ja avuntarpeessa olevia.
Elämme aikaa jossa jokainen hakee itselleen kaikkea.Puhutaan vaan enempi.Ollaan viisaita tekemättä kuitenkaan mitään.Odotetaa avun tulevan ja rahan tilille saapuvan.
Lomaillaan ja lainataan ulkomailta.Kaikki tutuu olevan rahapulassa.

Vastaukset

Vanhuspuolen ammattihoitaja
Vieras

#6 Re: Vanhustenpalvelulaki

2011-03-30 22:26:17

#1: APUA - Vanhustenpalvelulaki 

 Vanhustenpalvelulakiin pitää myös saada hoitohenkilökunnan ammattitaitovaatimukset myös sijaisuuksien kohdalla. Tänä päivänä melkein kuka vaan kadun kulkija käy sijaiseksi varsinkin vanhainkoteihin. Ammattihenkilöiden ei pidä olla vstuussa sijaisten työn laadusta ja taidoista. Henkilöstömitoitus pitää laskea joka laitoksessa samoilla kriteereillä ja se pitää olla laissa, ettei työn tuottajat pääse luikkimaan lain velvoitteista.

Neiti Pippuri
Vieras

#15 Re: Vanhustenpalvelulaki

2011-05-02 08:18:18

#1: APUA - Vanhustenpalvelulaki

Vaan eipä riitä ainoastaan lakiin kirjaaminen, sillä ikääntyneiden hoidon tason parantamiseen tarvitaan lisäksi myös henkilöstömäärän nostamista. Olen itse työskennellyt lukuisia vuosia vanhuspalveluyksiköissä ja vaikka henkilökunta olisi kuinka motivoitunutta, aika ei vain yksinkertaisesti riitä siihen, että jokainen ikääntynyt saisi ihmisarvoisen hoidon JUURI sillä hetkellä, kun hän sitä tarvitsee --> vrt. ulostevaipoissa odottaminen. Henkilöstömäärää on ehdottomasti lisättävä, jotta asiassa päästään eteenpäin!! Ja hoitohenkilökunnasta ei Suomessa juuri puutetta ole vrt. hoitoalan työntekijöiden työttömyysaste /pätkätyöläiset.