Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon

Kommentoitu viesti


Vieras

#198

24.06.2013 21:22

Valviranhan on tutkittava kantelut, oli resursseja tai ei... Toki turhat kantelut syö resursseja, mutta onko se Valviran vika?

Vastaukset


Vieras

#200 Re:

2013-06-25 07:46:12

#198: -

Ainakin on perin kummallista, että sama tyyppi istuu Valvirassa asiantuntijana, joka tekee kantelun. Joka vastustaa t3:sta minkä ehtii.

Sain avun Liothyroninista

#201 Re:

2013-06-25 17:25:45

Ei pidä paikkaansa. Valviran ei suinkaan tarvitse käsitellä kaikkea mitä postiluukusta tulee. Valvira voi a) jättää asian käsittelemättä tai b) siirtää asian alemmalle portaalle kuten vaikkapa aluehallintovirastoon, tämä lienee yleistä tai c) siirtää asian vaikkapa poliisille tai d) siirtää asian muuhun virastoon esim. Potilasvakuutuskeskukseen.
Valviran ja aluehallintoviranomaisen tehtävänjako on Valviran omien nettisivujen mukaan:
"Valviran tehtävänä on ohjata aluehallintovirastoja niiden sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvissä tehtävissä. Tavoitteena on, että aluehallintovirastojen ohjaus-, lupa ja valvontakäytännöt ovat mahdollisimman yhdenmukaisia.
Valvira ja aluehallintovirastot hoitavat valvontatehtäviä yhdessä laatimiensa valvontaohjelmien mukaisesti."
Valvira itse päätti ensinnäkin käsitellä kantelua, jossa potilaat voivat hyvin. Sitten Valvira päätti nostaa ison ruljanssin pyytämällä asiantuntijalausuntoja ja kutsumalla koolle tämän ammatinvalvontaryhmän tai vastaavan. Sitten päätettiin rajoittaa tämän lääkärin ammatinharjoittamista. Mitään tällaista Valviran ei olisi tarvinnut tehdä. Syynä tähän on ilman muuta se, että kantelun tekijä Soppi oli Valviran oma asiantuntija. Soppi, jonka hoitoon potilaat eivät halua mennä (etsi Googlesta jos haluat tarkistaa). Soppi, joka kohun keskellä myy kilpirauhaskirjaansa täyttä häkää. Hyödyntää kohua taloudellisesti, saa lisämyyntiä kirjalleen. Tällainen tapaus Valviralla on asiantuntijana.