Kommentoitu viesti


Vieras

#1

09.07.2013 20:26

Mielestäni avioliitto-sanalla jo kuvataan miehen ja naisen välistä liittoa. Minulla ei ole mitään homojen välisiä liittoja vastaan, mutta niitä ei pitäisi kutsua aviolitto-nimellä, sillä se sana on varattu kuvaamaan vastakkaisten sukupuolten välistä liittoa. Kaikkia laillisia kahden ihmisen välisiä liittoja voitaisiin kutsua esimerkiksi yleisnimellä "laillinen liitto" tai "virallinen liitto", mutta miehen ja naisen välistä liittoa kuvaavaksi sopii "avioliitto". Laki voi silti olla kaikille sama, mutta säästettäisiin nimi sen alkuperäiselle tarkoitukselle.

Vastaukset

Ateisti

#2 Re:

2013-07-10 13:08:54

#1: -

laillinen liitto, virallinen liitto... rekisteröity parisuhde?

Avioliitto ei kyllä sanana viittaa mitenkään sukupuoliin, kyse on traditiosta. Homot ja lesbot haluavat oikeuden yhdenvertaiseen kohteluun heteroiden kanssa ja itse koen sen että eroteltaisiin virallisestikin termillä avioliitto ja homoliitto on jaottelua. Avioliitossa on ennen kaikkea kyse juridisista oikeuksista ja ne oikeudet tulisi olla kaikille samat. Termistön käytöstä tulee kyllä myös sanoa että nykyaikana moni sana kokee huimaa inflaatiota arvossaan, esim. eihän se kihlauskaan ole enää lupaus avioliitosta tai sormus pantti siitä lupauksesta. Nykyään voidaan mennä kihloihin ilman mitään aikomusta ikinä mennä naimisiin, ihan vaan koska "se kuvastaa parisuhteen korkeampaa tasoa".


Mitä taas tulee kirkollisiin häihin niin se on kirkon ihan oma asia miten suhtautuvat homoihin. Ei yksityistä organisaatiota, jonka koko toiminta ja konsepti perustuu 2000-vuotta vanhaan kirjaan, voida velvoittaa lain nojalla toimimaan kyseisen opuksen vastaisesti. On kirkon oikeus kieltäytyä järjestämästä kyseistä seremoniaa jos niin haluavat.