IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Ranex
Vieras

#549

05.04.2011 17:50

Mikäli noudattaisin turpeen kannattajien tyyliä tässä adressissa, vastaisin juuri niin kuin kokoomuslainen ei toivo minun vastaavan. kuormittaako. Norjan öljybusiness sen sisävesiä pilaten ne, kuten Suomessa? Toivoisin ettei kokoomuslainen ala selittämään, kuinka kaikki muu paitsi turve kuormittaa. Kommentoikaa "yrittää jaksaa" nimimerkin kirjoitusta ja varsinkin sitä mitä, ette siitä ole ymmärtänyt. Ja totta vie turvetta voi maltillisesti käyttää, mutta vasta sitten kun purkuvedet puhdistetaan asianmukaisesti. Ennen kuin joku väittää, että nyt jo näin tehdään, sanonpa vaan ettei menetelmät ainakaan toimi. Ihmetyttää isänmaallisuus puheet? Onko limaisten ja *askaisten vesistöjen jättäminen jälkikasvulle isänmaallista? Suomen turvevarat tulisi säästää pahanpäivän varalle, joka tulee ennemmin tai myöhemmin tällä maailman kehityksellä se on selvää, kysymys on vain milloin.

Vastaukset

Pauli Pajunen
Vieras

#550 Re: Ranex

2011-04-05 21:56:46

#549: Ranex -  

 Veit sanat suustani. Kirjoittajat eivät tiedä tai, eivät halua myöntää turpeen tuhoja vesistölle.

Öljy-onnettomuuksiakin sattuu, mutta toisin kuin turpeen tuho vesille, ne ovat satunnaisia pilaamaan vesiä,

mutta turvetuotanto tekee sen poikkeuksetta, siellä missä on turvetuotantoa, niin siellä alkaa valituskin.

 

 

Oulusta ollaan
Vieras

#552 Re:

2011-04-06 09:47:19

#549: Ranex -

Otin Norjan vain esimerkkinä, koska uutinen sattui olemaan aivan uusi. Uusia öljyesiintymiä löytyy sekä merestä että maalta. Varmaan tietänet, että suuri osa maapallon raakaöljystä pumpataan maalta käsin. Norjassa sattumoisin esiintymät ovat meren pohjassa. Oletko katsonut dokumentteja, valokuvia ym. siitä, kuinka öljyntuotanto tuhoaa maapinta-alaa valtavat määrät. Esim Amazon-joella on ongelmana öljyntuottajien päästöt vesistöön. Venäjällä on valtavat ongelmat maaperän saastumisen vuoksi. Lähi-Idässä ihan samalla tavalla. Ja vaikka onnettomuus sattuisikin merellä, niin öljylautat rantautuu kuitenkin ja saastuttaa rannikoita. Tästä on karmaisevia esimerkkejä. Ja kaikista näistä onnettomuuksista ja vaaroista huolimatta öljyä tuottavat maat eivät lopeta sen hyödyntämistä.

Maailman suurimmat ympäristöonnettomuudet ovat olleet lähes kaikki nimenomaan öljyyn liittyviä, suurimpana lienee kuitenkin Tsernobyl. On ollut tankkerionnettomuuksia, öljynporauslauttaonnettomuuksia, öljyputkivuotoja jne. En ainakaan itse vähättelisi öljyyn liittyviä riskejä. Ja kuten jo mainitsinkin, niin esimerkkejä noista onnettomuuksista on paljon.