IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Kainuun kulmilta
Vieras

#567 Kainuussa halutaan lisää turvetuotantoa

14.04.2011 10:42

Kainuussa on yhteensä soita 874 000 hehtaaria eli 41% maapinta-alasta. Niistä on ojitettu 580 000 hehtaaria puuntuotantoa varten, turvetuotannossa on ainoastaan 3000 hehtaaria ja suojeltua suota on 50 000 hehtaaria.


Näistä luvuista nähdään hyvin kuinka häviävän pientä on turvetuotanto täällä Kainuussa. Kaikki täällä toivovat että saataisiin nopeasti avattua uusia suoalueita hyötykäytölle. Kyllä sieltä etelästä päin on tietysti helppo "huudella" että suojelkaaa vaan kaikki suonne. Me jotka asumme täällä on mietittävä mistä se leipä saadaan pöytään. Turpeen hyödyntäminen on todella tarpeellista ja luo hyvinvointia tänne köyhään Kainuuseen. Kuten sanottua ne luonnonsuojelijat ja turpeen käytön vastustajat on aina jostain muualta kuin sieltä missä suot sijaitsevat. Luonnonsuojelijat tietysti haluavat että kaikki alueet kaupunkien ulkopuolella pitäisi olla luonnon tilassa. Me täältä maalta voidaan aivan samoin sanoa kaupunkilaisille että missä se suojelu on ollut kun kaupunkeja on rakennettu. Kaikki on pistetty maan tasalle ja luonto 100 prosenttisesti raiskattu ja verhottu betonilla ja asfaltilla. Sitten kaupunkilaiset alkaa vaatia että luontoa pitää suojella maaseudulla joka paikassa.


Nevat vaan hyötykayttöön. Retkeilkää te "luontoihmiset" itse omissa raiskatuissa kaupungeissanne älkääkä tulko vaatimaan liikaa suojelua maaseudulle.

Vastaukset

Turverutakon rannoilta
Vieras

#568 Re: Kainuussa halutaan lisää turvetuotantoa

2011-04-14 11:31:44

#567: Kainuun kulmilta - Kainuussa halutaan lisää turvetuotantoa 

Hyvä tietää. Me rikkaat etelän kaupunkilaiset, eivätkä Venäjän turistitkaan, sitten tosiaankaan jatkossa tulla viettämään vapaa-aikaamme emmekä kalastamaan sinne raiskattuun Kainuuseen. Emmekä osta loma-asuntotonttejakaan sieltä, kohta suovesien pilaamien, rutakoiden rannoilta.

Ihan oikeasti, voisitte tosissanne miettiä, että mistä se leipä pitemmällä tähtäimellä sinne irtoaa! Ei ainakaan turvemössöjen pilaamien vesistöjen ansioista.