EI tuulivoimaloita Kaskisiin

Kommentoitu viesti

TYÖTÖN

#170 IDYLLI VAI TOIMEENTULO

24.08.2013 14:41

Kaskinen rypee kaiken kehityksen vastustajien takia vararikon partaalla. Nämä kaiken kehityksen vastustajat ovat eläkelläisiä ja koroilla tai sijoituksillaan eläjiä, joiden ei enään tarvitse tehdä työtä toimeentulonsa puolesta tai muita hyväosaisia. Tuulivoima tuo alueelle työpaikkoja ja muille aloille investointeja, jotka tuo lisää työpaikkoja. Nämä elämänsä järjestykseen saaneet pas-kat välittää työttömien tuskasta ja epätoivosta, vaan naureskelevat kaupanjonossa viimeisiä senttejään laskevalle pitkäaikais työttömälle, jolla ei ole varaa ostaa perheelleen edes ruokaan. Per-ke-le että pistää vihaksi. Elkää ihmetelkö, jos Kaskisissakin alkaa viha ja väkivalta sekä omaisuusrikokset lisääntymään. SIINÄPÄ TEILLE SITTEN SITÄ IDYLLIÄ.

Vastaukset

Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#172 Re: IDYLLI VAI TOIMEENTULO

2013-08-24 20:43:41

#170: TYÖTÖN - IDYLLI VAI TOIMEENTULO

TUULIVOIMA TYÖLLISTÄÄ KASKISLAISIA? EI, EI KUN OLLAAN REALISTISIA.

Ja taas tulee asiaa, lukekaa loppuun asti ajatuksella. Edellisen kirjoittajalle, joka kirjoittaa nimimerkillä "TYÖTÖN" kirjoitukseen kommentoin vain näin aluksi. Kaskisissahan työttömyysprosentti on korkea, mutta tuulivoiman tulo kuntaan ei sitä korjaisi, ehkä jopa heikentäisi. Moniko matkailualan työpaikka kärsisi tuulivoimasta, myös kaupan alan työpaikat kärsisivät vähentyneestä turismista ja mökkiasukkaiden kaikkoamisesta seudulta. Tuulivoiman on todettu kannibalisoivan perinteisiä elinkeinoja. Rikosten, joihin edellinen kirjoittaja viittaa, yleisyyteen tuulivoimattomuus tuskin vaikuttaa että ko. rikollisuus lisääntyisi? Ei käy kieltäminen kuitenkaan tosiasiaa, että rahat ovat näinä päivinä monella tiukalla, myös niillä joilla on töitä, saatikka työttömillä ja monilla joilla pieni eläke. Tätä ei kuitenkaan tuulivoima korjaa. Sähkölaskua tulee nostamaan, mitä enemmän sitä rakennetaan, joka entisestään asettaisi pienituloiset heikompaan asemaan. Laihat vuodet ovat edes, ens talvesta tulee kova kaikille.

Tuulivoiman työllistämisvaikutukset ovat kaunopuheita, joita tuulivoima-ala jaksaa jauhaa.

Yleisön osaston kirjoituksessa, Suupohjan Sanomat 15.8.2012. Kaskisten Tuulivoima Oy.n toimitusjohtaja, Jaakko Leppinen, kirjoittaa otsikolla: Ei(kö) tuulivoimaa Kaskisiin. Seuraava suora lainaus tekstistä. "Kaskisten Tuulivoima Oy työllistää kaskislaisena yrityksenä jatkossa kaksi paikallista huoltomiestä turbiinien kunnossapito- ja huoltotoimintoja varten."

Kaskisten tuulivoima suunnitelmista pidettiin avoin yleisötilaisuus, josta ei juuri tiedotettu kuntalaisille, 26.3.2013. Siellä ko. tuulivoimatoimijan puheet olivat jo realistisemmat... 6 turbiinia työllistäisi noin 0,5 henkilöä. Mutta sitä ei voinut vakuuttaa että työllisyysvaikutus kohdistuisi Kaskisiin. Paikalla olleet varmasti muistavat tämänkin, ja myös ne pari henkilöä jotka olivat hyvin kiivaasti tuulivoiman puolesta...loput sitten olivatkin terveesti kriittisiä. Tilaisuus videotiin, kaikki on levyllä ja myöhemmin tarkastettavissa. Ilkka-lehti uutisoi yleisötilaisuudesta seuraavasti: http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/tuulivoimakriitikot-niskan-paalla-kaskisissa-1.1362391#.UVLzFjUu2cU.facebook

Mielenkiintoa herättää myös Kaskisten kaupungin ja Kaskisten Tuulivoima Oy.n välinen esisopimus maanvuokrista. Tehty kesäkuussa 2012.

http://www.kaskinen.fi/ktweb/kh/2012/28061300.0/frmtxt116.htm

Sopimus kannattaa lukea läpi. Aika monta epäkohtaa jo Kaskislaisen veronmaksajankin puolesta. Kaskisten kaupunki antanut jo oikeuden suorittaa: louhintaa, puiden kaatoa ym. Ja kaavoitushan on lähtenyt alulle kaupungin toimesta, ja kaupunki maksaa kaavoituksen, eli asukkaat. Aika moneen tuulivoima hankkeeseen tutustuneena voin sanoo, yleensä tuulivoimatoimija maksaa kaavoituksen kulut. Mutta Kaskisissa maksaa kunta, eli asukkaat. Sopimuksen kohta 2. on myös mielenkiintoinen... "tämä esisopimus sitoo myös vuokranantajan mahdollisia seuraajia." eli jos kuntaliitoksiin ryhdytään, pakosta tai omasta halusta niin sopimus pätee. Tuulivoimatoimija on osannut varautua. Jos kuntaliitoksia tulee, niin se mitätön kiinteistövero joka olisi Kaskisille turbiineista tulossa menisi suurkunnan kirstuun, ja sen käyttöön. Kaskisiin syrjäkylänä ei jäisi kuin haitat. Tätäkin kannattaa miettiä. Ja tilanne, jos kuntaliitosmörkö astuu kehiin, johtais helposti siihen, että missä on jo turbiineja ja sähkölinjat niille, niitä annettaisiin rakentaa lisää, vielä lähemmäksi asutusta, luontoarvoista edelleen piittaamatta. Kristiina ja Närpiö varmasti laittais Kaskisten saaren täyteen turbiineja, syrjäkylä, mitä väliä? Tuo esisopimushan on Kaskisten kaupunginhallituksen hyväksymä, ei ole ollut valtuuston käsittelyssä, liekö loppuviimein edes pätevä?

 

Ei tuulivoimaloita Kaskisiin

Kai Ylikoski