Vetoomus Zaherin perheen käännyttämistä vastaan

Kommentoitu viesti


Vieras

#36

06.05.2011 11:21

Viranomaiset tulkitsevat asioita kovin ailahtelevasti ja mielivaltaisesti. Tämän perheen pitää saada ehdottomasti jäädä Suomeen koska käyvät kouluakin täällä. Onko Suomella varaa ajaa pois hyvää työvoimaa näin ? Ei ole minun mielestä.

-Sakke-

Vastaukset

Hazaraman

#42 Re:

2011-05-06 12:40:02

#36: -

"Viranomaiset tulkitsevat asioita kovin ailahtelevasti ja mielivaltaisesti."

Tähän on eduskunnan puuttuva tekemällä sellaisia lakeja ja säännöksiä, joiden avulla viranomaiset voivat kohdella kaikkia mahdollisimman yhdenvertaisesti vaikkakin se ei taida olla helppoa.

Esimerkkinä ajatellaan, että Suomesta hakee turvapaikkaa kaksi henkilöä. Toinen turvapaikanhakija on todellisuudessa elintasopakolainen, jota ei kotimaassa vainota, mutta hän saa oleskeluluvan, koska osaa kusettaa viranomaisia. Turvapaikanhakija jota taas vainotaan ei saa, koska ei pysty uskottavasti kertomaan vainosta vaan hänet palautetaan kotimaahansa. Valitettavasti turvapaikanhakuun liittyy paljonkin väärinkäytöksiä, josta taas aidot tapaukset joutuvat kärsimään.

"Suomeen koska käyvät kouluakin täällä."

Tietääkseni kaikki alaikäiset turvapaikanhakijat käyvät Suomessa koulua odottaessaan oleskelulupapäätöstä. Tästä syystä koulunkäynti tai työnteko ei saisi olla ainoa peruste jäädä maahan. Koulunkäynnissä on myös hyvä huomata, että siitä aiheutuu yhteiskunnalle kymmenien tuhansien eurojen edestä kustannuksia, koska ulkomaalaisten opettaminen ei ole ilmaista.

"Onko Suomella varaa ajaa pois hyvää työvoimaa näin ?"

Mistä tiedät, että on hyvää työvoimaa? Tietääkseni maahanmuuttajien työttömyysprosentti on tällä hetkellä 20% paikkeilla, että ensin tulisi työllistää heidät ja sadattuhannet muut työttömät.