Ala-Keiteleen musiikkiopiston toiminta säilytettävä Laukaassa!

Kommentoitu viesti


Vieras

#21 Re: Re: Kaikkea hyvää emme voi enää saada

05.12.2013 11:08

#20: - Re: Kaikkea hyvää emme voi enää saada

Kaikkea hyvää ei tosiaankaan voi saada, vaikka halua olisi. Faktat kannattaa kuitenkin aina tarkastaa...musiikkiopiston toiminnassa on tällä hetkellä mukana yli 150 laukaalaista lasta ja nuorta, ja huomattavasti enemmän olisi tulijoita, jotka musiikkiopisto mielellään ottaisi oppilaaksi, Laukaan kunta sen sijaan ei heille oppilaspaikkoja ole myöntänyt. Myöskään nuo talousluvut eivät ole ihan faktaa; musiikkiopiston budjetti kun on seuraaville vuosille laskettu sen mukaan, että kuntaosuudet pysyisivät samoina ja oppilasmäärät kasvaisivat, mikä ei olisi välttämätön totuus. Lähikirjaston sulkeminen olisi todella huono asia, mutta se ei silti poistaisi kirjastopalvelua Laukaasta. Samoin kaikilla laukaalaisilla säilyisi oikeus käyttää minkä tahansa kirjaston palveluja missä tahansa kunnassa. Mikäli musiikkiopiston toiminta lakkautetaan Laukaassa, laukaalaisilla lapsilla ei ole nyt eikä tulevaisuudessa mahdollisuutta päästä oppilaaksi mihinkään muuhunkaan musiikin laajaa oppimäärää tarjoavaan musiikkiopistoon. Kansalaisopisto tarjoaa musiikinopetusta kahdeksi vuodeksi. Ei kuulosta kovin tavoitteelliselta toiminnalta, eikä todellakaan kasvata lapsia pitkäjänteisyyteen. Tässä tapauksessa myös monet muutkin ammattihaaveet (kuin ammattimuusikko) voidaan sulkea pois laukaalaisten lasten ja nuorten saatavilta tai tehdä vaikeammaksi saavuttaa. Aika surullista.

Surullista on myös asettaa kirjastot ja musiikki vastakkain. On olemassa paljon muitakin säästökohteita kuin kulttuuri. Laukaa on liikuntamahdollisuuksia pullollaan, niin kunnan kuin yksityistenkin järjestämiä. Samoin useimpiin liikuntaharrastuksiin on mahdollista osallistua myös Laukaan ulkopuolella. Omat lapseni harrastavat aktiivisesti urheilua, mutta mielestäni silti esim.kunnan osuutta näissä palveluissa voitaisiin hyvin leikata.

Uskomatonta on myös, että musiikkiopiston toiminnasta ei olla edes yritetty hakea SÄÄSTÖJÄ tai neuvotella muiden asianosaisten kanssa kustannuksista, vaan se on kertalaakista päätetty lopettaa. Ja yhden viranhaltijan esityksestä...todella avointa ja reilua päätöksen tekoa lasten kustannuksella...

Tuntuu olevan vaikeaa käsittää, että musiikkiopiston toiminnan lakkauttaminen veisi lapsilta monta mahdollisuutta kokonaan pois. Eikä 150 lasta ja nuorta ole kyllä kovin pieni määrä...

Vastaukset

kotikuntaansa pettynyt

#27 Re: Re: Re: Kaikkea hyvää emme voi enää saada

2013-12-08 21:20:07

#21: - Re: Re: Kaikkea hyvää emme voi enää saada

Näyttää väistämättömältä, että suunniteltu visio todentuu. Huomenna 9.12.2013 kunnanhallituksen esityslistalla on vuoden 2014 talousarvion ja vuosien 2014-2016 taloussuunnitelman hyväksyminen. Siellä sanotaan mm:

"Kunta on ostanut taiteen perusopetusta Ala-Keiteleen musiikkiopistolta ja Jyväskylän ammattiopistolta. Kunta tulee irtisano- maan Jyväskylän ammattiopiston ostopalvelusopimuksen vuoden 2014 aikana. Sopimuksen purkamisella kunta säästää 10 000 euroa vuonna 2014. Ala-Keiteleen musiikkiopisto ei ota uusia opiskelijoita lukuvuodeksi 2014-2015. Lisäksi kunta irtisanoo taiteen perusopetuksen ostopalvelusopimuksen lukuvuoden 2014-2015 jälkeen, josta tulee säästöä vuodelle 2015 yhteensä 106 000 euroa. Oma kansalaisopisto tarjoaa edelleen musiikin opetusta. Taiteen perusopetuksen järjestäminen on kunnalle vapaaeh- toista."

Mitä hyvät oppilaiden vanhemmat aiotte tehdä, kun tämä suunnitelma toteutuu? Kysyn siksi, että lapseni kohdalla tämä tietää opintojen katkeamista. Onko meillä mitään vaihtoehtoa?

Koko ehdotus on nähtävillä täällä http://laukaa02.hosting.documenta.fi/kokous/2013297-3-1.PDF