Adressi Suomen pelimonopolin toimintaa vastaan

Kommentoitu viesti


Vieras

#107 Re: Re: Re: Re:

07.07.2011 09:36

#105: - Re: Re: Re:

Kävinpä RAY:n sivuilla. Copypastesin sinulle suoraan sieltä nämä sanat, koska ilmiselvästi et osaa googlea käyttää;

"

Suurimmat tuotot automaattipeleistä

RAY:n tuotosta runsaat 90 % kertyy automaateista"

Myös tämän kuukkeli antoi tiedokseni, kun sitä kauniisti kyselin:

"Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Velipekka Nummikoskion nimitetty Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään ensi vuoden huhtikuun alussa."

Pahoittelen esittämääni virheellistä lausumaa, VTM Nummikoski aloittaa vasta 1.4.2012 tehtävässään.

 

Niitä mainitsemiasi 35-vuotiaita miehiä näkyy pelikoneilla lähinnä bensiksen lounasravintolassa lounasaikaan. Kaupoissa - mummot ja teinit.

Suomalaiset ovat syystä pelättyjä maailman pokerisaiteilla. Puheistasi huomaa, että ilmeisesti pelaat vain RAY:n ja PAF:n sivustoilla jos nyt oikeasti olet kättäkään eläessäsi pelannut; ulkolaiset ovat melko yleisesti sitä mieltä että suomalaiset ovat taitavia, vaikeasti luettavia pelaajia jotka laittavat vastustajansa kerta toisensa jälkeen koville. Kyllä ne paistit tahtovat olla ihan muualta Euroopasta ja USA:sta kotoisin...

Vastaukset


Vieras

#109 Re: Re: Re: Re: Re:

2011-07-07 12:59:49

#107: - Re: Re: Re: Re:  

Aika toivotonta tama keskustelu. Alkuperainen argumentti kuului "menepa joskus kurkkaamaan mitka kansanryhmat siella marketin aulassa slotteja ahkerimmin takovat. teinit ja mummot, paivsta toiseen." Tuohon toi esiin sen faktan, etta ei tuosta voi yleistaa etta noilta vaestoryhmilta se suurin tuotto kokonaaisuudessaan tulee, koska kauppasektori on vain osa tuloista - ja ennen kaikkea pelaajista. Enhan ma lainkaan kiistanyt sita, etta automaateista tulee suurin osa tuotoista.

Kurkitaan nyt sitten samoja RAY:n sivuja. Et sitten tata mitenkaan tuo esiin - et tietenkaan kun se ei sovi lainkaan sun argumentteihin: ray.fi -> medialle -> tutkimukset -> pelaajaosuudet. Ja jos edes hitusen mietit eri ikaryhmien kaytettavissa olevia tuloja, niin ehka hiljalleen alat ymmartaa mista se tuotto ihan oikeasti tulee.

Ja kun on helppo arvata etta em. ei kelpaa niin selaa sitten vaikka edellinen vaestotason tutkimus suomalaisesta rahapelaamisesta vuodelta 2007 - tilaajana STM ja toteuttajana Taloustutkimus. Ja please, selaa se ihan oikeasti kunnolla ajatuksella lapi ja huutele sitten. Loytyyko aidosti tukea vaitteelle etta eniten pelaavat teinit ja mummot? Sielta loytyy toki muutama erinomainen huomio poimittavaksi kansallisesta rahapelikentastamme - katsotaan osaatko poimia.

Argumentointiin ei varmaan tarvita aina sita, etta itse pelaa kaikkia pelimuotoja. Todetaan nyt kuitenkin, etta RAY:lla ei pelitilia ole (pokerissa pelaajamaarien vahyys syyna ja kasinopeleja en enaa paljoa pelaa). Suht aktiivisesti pelaan kolmella - neljalla saitilla - joista toki yhtena PAF (enimmakseen historiallinen jaanne nettipelaamiseni alkuajoilta). Ja edelleen, tiedan ja tunnustan kaikki argumentit suomalaisten yksittaisten pelaajien taidoista ja tasan tarkkaan tiedan table selectionin kautta kaikki kliseet turkkilaisista yms. Mutta kansallista saagaa en ihan alkaisi kirjoittaa. Kun tassa nyt kuitenkin argumentoidaan rahavirroista Suomeen ja verotuloista yms., niin edelleen vaitan etta kansakuntana me emme tee positiivista etumerkkia olevaa tulosta pokerista. Ihan oikeastiko jengi vaittaa, etta suomalaiset kansakuntana biittaa muut kansakunnat ja ennen kaikkea saittien raken? Valitettavasti en voi laittaa mitaan tutkimusta vaitetta tukemaan - mielellaan luen tieteellista evidenssia joka muuttaisi nakemystani. Tuskin loytyy?