Adressi Suomen pelimonopolin toimintaa vastaan

Kommentoitu viesti


Vieras

#109 Re: Re: Re: Re: Re:

07.07.2011 12:59

#107: - Re: Re: Re: Re:  

Aika toivotonta tama keskustelu. Alkuperainen argumentti kuului "menepa joskus kurkkaamaan mitka kansanryhmat siella marketin aulassa slotteja ahkerimmin takovat. teinit ja mummot, paivsta toiseen." Tuohon toi esiin sen faktan, etta ei tuosta voi yleistaa etta noilta vaestoryhmilta se suurin tuotto kokonaaisuudessaan tulee, koska kauppasektori on vain osa tuloista - ja ennen kaikkea pelaajista. Enhan ma lainkaan kiistanyt sita, etta automaateista tulee suurin osa tuotoista.

Kurkitaan nyt sitten samoja RAY:n sivuja. Et sitten tata mitenkaan tuo esiin - et tietenkaan kun se ei sovi lainkaan sun argumentteihin: ray.fi -> medialle -> tutkimukset -> pelaajaosuudet. Ja jos edes hitusen mietit eri ikaryhmien kaytettavissa olevia tuloja, niin ehka hiljalleen alat ymmartaa mista se tuotto ihan oikeasti tulee.

Ja kun on helppo arvata etta em. ei kelpaa niin selaa sitten vaikka edellinen vaestotason tutkimus suomalaisesta rahapelaamisesta vuodelta 2007 - tilaajana STM ja toteuttajana Taloustutkimus. Ja please, selaa se ihan oikeasti kunnolla ajatuksella lapi ja huutele sitten. Loytyyko aidosti tukea vaitteelle etta eniten pelaavat teinit ja mummot? Sielta loytyy toki muutama erinomainen huomio poimittavaksi kansallisesta rahapelikentastamme - katsotaan osaatko poimia.

Argumentointiin ei varmaan tarvita aina sita, etta itse pelaa kaikkia pelimuotoja. Todetaan nyt kuitenkin, etta RAY:lla ei pelitilia ole (pokerissa pelaajamaarien vahyys syyna ja kasinopeleja en enaa paljoa pelaa). Suht aktiivisesti pelaan kolmella - neljalla saitilla - joista toki yhtena PAF (enimmakseen historiallinen jaanne nettipelaamiseni alkuajoilta). Ja edelleen, tiedan ja tunnustan kaikki argumentit suomalaisten yksittaisten pelaajien taidoista ja tasan tarkkaan tiedan table selectionin kautta kaikki kliseet turkkilaisista yms. Mutta kansallista saagaa en ihan alkaisi kirjoittaa. Kun tassa nyt kuitenkin argumentoidaan rahavirroista Suomeen ja verotuloista yms., niin edelleen vaitan etta kansakuntana me emme tee positiivista etumerkkia olevaa tulosta pokerista. Ihan oikeastiko jengi vaittaa, etta suomalaiset kansakuntana biittaa muut kansakunnat ja ennen kaikkea saittien raken? Valitettavasti en voi laittaa mitaan tutkimusta vaitetta tukemaan - mielellaan luen tieteellista evidenssia joka muuttaisi nakemystani. Tuskin loytyy?

Vastaukset


Vieras

#111 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-07-07 15:46:23

#109: - Re: Re: Re: Re: Re:

Ei ole yks tai kaks kertaa, kun on lukenut eri foorumeilta, että saitti, joka ennen oli täynnä paisteja ei ole enää kannattava, koska sinne on tullut  niin paljon suomalaisia. Myös ulkomaisilla foorumeilla. Omat kokemukseni viittaavat aivan samaan, Siellä missä kansallisuudet näkyvät, niin menestyvissä suomalaisten osuus on huomattava, kun taas paistisaralla aika vähän,  jos ollenkaan.

Mikä siinä on taustalla? Jossain jenkkien pokerikeskustelussa, joku näistä jenkkihuipuista totesi, jälleen kerran, että se on meidän pitkä pimeä talvi. Itse olen arvellut suomalaisten suhtautumisen olevan selkeämmin harrastamista. Meillä keskustellaan avoimesti, annetaan neuvoa ja ideoita ja luetaan kirjoja. Pokerihan on aivan samanlainen laji, kun muutkin kilpalajit. Työtä tekemällä ja harjoittelemalla kokemuksen myötä kehittyy.

Mitään tutkimuksia ei ole tehty, mutta jotain arveluja " laskelmia " voi itsekukin tehdä. Suomalaisille on ilmeisen hyvin mennyt perille, että ylemmille tasoille mennään, vasta kun alemmilla pärjätään. 1$ - 5$ taso on varmaankin yleisin taso, missä kappalemääräisesti pelaa ne, jotka eivät pelaa tosi isolla rahalla, mutta takovat kuitenkin ihan merkittävää tulosta.Toki sieltäkin löytyy niitä, jotka yrittävät liikaa, mutta ne, jotka eivät siellä alkuunkaa pärjää, ovat todennäköisesti hyvin pieni joukko niihin nähden, jotka pysyvät suht omillaan, tai tekevät kovaa tulosta. Niiden tietojen perusteella, jotka on saatavissa, niin kovemmilla tasoilla suomalaiset lienevät olevan n. 3 milliä plussalla, voi olla jopa hieman enemmänkin. Myös tuo välitaso on todennäköisesti huomattavasti plussalla. Suurimmat massat löytyy tietysti alimmilta tasoilta, sentistä 25senttiin. Siellä on sekä voittoa, että tappiota tekeviä. On pelaajia, jotka vuositasolla voivat pelata kymmeniä tuhansia käsiä, mutta myös ihan satunnaisia. tällä tasolla tilanne olettaisin on, että suurin osa pelaa lähes +/-0 tulosta hieman painottuen miinuksen puolelle - maksetaan oppirahoja. Samalla, kun kappalemääräisesti eniten on häviäjiä, niin myös voittavien pelaajien määrä on suurin. Minkälaisista summista sitten on kyse. Satunnaiset pelaajat tai parinsentin pöydissä pelaavat eivät voi kovin isoja summia hävitä, ja kun aina välillä voitetaankin, niin ei summat kokonaisuutena kovin merkittäviksi nouse. Kyllä sieltä häviävien joukosta voi löytyä pelaajia, jotka saattavat hävitä 300 -400 kuussa, mutta vastapainona on ne, jotka häviävät kympin pari kuussa. ( aika halpa harraste ). Kyllä kokonaisuutta kun miettii, niin aika selkeetä on, että kokonaisuus jää plussalle. Pelkästään kärkipelaajien tekemät tuotot kattavat tuhansien pelaajien mahdollisesti tekemät miinukset.

Mistä sitten löytyvät maksajat. Ovatko suomalaiset siis fiksumpia, kuin muut? Tavallaan. Pokeria pelataan ympäri maailmaa sosiaalisesta tasosta riippumatta. Pokeri edellyttää yläpään käyttöä. On aivan yksinkertainen asia, että mitä korkeampi on maan koulutustaso, niin sitä paremmin keskimääräisesti pärjätään. Suomen koulutustaso on aivan kansainvälistä kärkeä, joten se yhdistettynä aikaisempaan tekstiini yksinkertaisesti selittää asiaa. Ehkäpä myös pitkä pimeä lisää intoa paneutua harrastuksiin paremmin, eli ei tuo jenkkien ajatuskaan välttämättä ole ihan huuhaata.

Miksi emme siis hyödyntäisi korkeata koulutustasoamme myös tällä saralla, sen sijaan, että yritetään estää se vain keinotekoisen monopolin suojelemisen takia syrjimällä ja sortamalla erittäin isoa harrastajaryhmää?

 

 


Vieras

#112 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-07-07 18:14:16

#109: - Re: Re: Re: Re: Re: Pelurin, siis peliongelmaisten palvelu, tilastojen mukaan eläkeläiset on isoryhmä ja alaikäisten määrän kasvu on huolestuttavaa. Ongelmat näiltä osin puhtaasti peliautomaateilta. Pokerin osuus kaikista peliongelmaisista sanoisin jopa olematon. Koko viimevuodelta 59 puhelua. Kuinka moni mahdollisesti näistäkin " sekakäyttäjiä "?