Ylläs ilman kaivoksia -Ei Kolarin Hannukaisen kaivoshankkeelle

Kommentoitu viesti

kaivoksen puolesta

#54 ylläkselle kaivos

27.02.2014 07:14

ylläs on vasta kolmantena mutta kaivos vois tehä siitä ykkösen. eikä mikhään turistit sitä kaivosta edes tiiä että son siellä olemassa jos siitä ei hehkutettais täälä. eikä se kaivos missään kilometrin säteellä ylläksestä ole vaan son ehkä useamman kymmenen kilometrin päässä. ja kaivos tuopii paljon uusia työpaikkoja kolariin, työlistää myös kolarin kunnan urakoitsijoita ja lisää kolarin kunnan väkilukua uuden työpaikan ansiosta. moniko turisti on tänne jäänny asuhmaan sen ylläksen takia?

Vastaukset


Vieras

#56 Re: ylläkselle kaivos

2014-02-27 07:47:25

#54: kaivoksen puolesta - ylläkselle kaivos

Jaa, ei huomaisi turistit kaivosta ja että sijaitsee useamman kymmenen kilometrin päässä? Oletko käynyt kaivosyhtiön omilla sivuilla katsomassa suunnitelmia? http://hannukaisenkaivos.fi/aineisto/Toiminta-alue_ja_nykytilanne_A3_20120905.pdf Tuossa linkki karttaan suunnitelmista. Äkäslompolon kylä ei ihan karttaan mahdu, mutta Kuertunturi, joka on kylän reunalla, mahtuu kyllä. Siitä saa kuvaa kuinka suurta kaivosta ja kuinka lähelle ollaan tekemässä. Pelkka monttu on Ylläksen puurajan yläpuolella olevaa osaa suurempi ja koko möyrittävä kaivosalue on usean kilometrin laajuinen.

 

Avolouhos

#57 Re: ylläkselle kaivos

2014-02-27 07:54:09

#54: kaivoksen puolesta - ylläkselle kaivos

Äkäslompolon väkiluku on lyhyehkössä ajassa kasvanut n. 80%. Mikään kansa ei omin voimin pysty näin paljoa sikiämään varsinkaan, kun kylässä ei ole vanhoillislestadiolaisia. Euroopan suurin avolouhos tulisi sijaitsemaan alle kymmenen kilometrin päässä kylästa. Jos se se sijaitsisi kymmenien kilometrien päässä, sen voisi hyväksyä.

 

Markus Kiili

#59 Re: ylläkselle kaivos

2014-02-27 08:19:09

#54: kaivoksen puolesta - ylläkselle kaivos

Kyllä meitä tänne Ylläksen takia asumaan jääneitä turisteja alkaa olla jo aika paljon. Ilman Äkäslompolon ja Ylläsjärven väestökasvua olisi Kolarin väkiluku laskussa, mutta nyt se kasvaa.

EI kaivokselle

#102 Re: ylläkselle kaivos

2014-02-27 20:45:35

#54: kaivoksen puolesta - ylläkselle kaivos

Tutustu kaivossuunnitelmiin niin tiedät mistä on kyse! Kyllä turistit ihan omin silmin sen näkevät, korvin kuulevat eivätkä toista kertaa tule! Ja minä vietän puolet vuodesta mökilläni juuri sen Ylläksen takia. Ja työllistin Kolarin urakoitsijoita kun rakennutin mökkini. Ja meitä on täällä samanlaisia monen monta. Edelleen työllistän esim. ravintoloita, kauppoja, matkailuyrittäjiä, liikennöitsijöitä ja monia muita palvelujen tarjoajia kuten tekee myös moni muu. En matkusta etelään kuluttamaan vaan tuen Ylläksen yrittäjiä mahdollisuuksien mukaan. Toivon tulevaisuudessa voivani asettua tänne kokonaan, en kyllä silloin jos kaivos toteutuu!


Vieras

#137 Re: ylläkselle kaivos

2014-03-02 15:04:24

#54: kaivoksen puolesta - ylläkselle kaivos

Henkilökohtaisesti tiedän melko monta Ylläkselle asumaan jäänyttä 'turistia' ja itsekin harkitsen samaa. Kaivosasian päätös vaikuttaa suoraan omaan muuttopäätökseeni. Kaivoksen kanssa en samassa kylässä asu. Hiukan kummastuttaa auvoiset ajatukset kaivoksen tuomista työpaikoista - kovin lyhyiksi jäivät työsuhteet Talvivaarassa...

jäähai

#255 Re: ylläkselle kaivos

2014-03-29 05:38:07

#54: kaivoksen puolesta - ylläkselle kaivos

Näinhän tämä mennee, mutta selitä se sellaisille joilla on vain haavemaailma ja elävät jossakin muussa todellisuudessa.