IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

keminmies

#705 Re: Perämeren alueella investoidaan kiivaasti

29.07.2011 11:42

#703: Ranex -

Meillä nimenomaan menee hyvin, vaikka Ranex toisin epäili.  Outokumpu investoi tehtaisiinsa Kemi-Tornio alueella noin 500 milj euroa ja liki samanlainen investointisumma menee Vapon ja Metsäliiton uuteen biodieseltahtaaseen. Näistä kahdesta investoijasta tulee jo miljardin suuruinen summa ja lisäksi tietysti on paljon erilaisia pienempiä investointeja erilaisiin rakennushankkeisiin. Outokumpu on menneen talven aikana rekrytoinutpaljon  uutta väkeä ja biodieseltehdas tulevaisuudessa tarvitsee noin 200 henkilöä koko ketjuun. Ja sitten nurkan takana odottaa mahdollisesti muutaman vuoden päästä alkava jätti-investointi ydinvoimalaan. Kaivoshankkeita ei tietysti voi sivuuttaa niitäkään. Kaikki nämä ja monet muut pienemmät asiat tuo työtä ja toimeliaisuutta tänne Perämeren rantamille. Luulen että olette vain pettyneitä siellä etelämpänä. Esim Äänekosken kaupungin johto antoi haastattelun medialle jahe  kertoivat olevansa todella pettyneitä kun suurinvestoinnit valuu muualle kuin keskiseen Suomeen. Sitä saa mitä tilaa. Me" tilasimme" biodieseltehtaan ja saimme sen.

Vastaukset

pohjansirkku

#706 Re: Re: Perämeren alueella investoidaan kiivaasti

2011-07-29 17:29:11

#705: keminmies - Re: Perämeren alueella investoidaan kiivaasti

Hehkutuksesi kertoo elämänarvoistasi. Raha olkoon jumalanne, niin "keminmiehelle", "oululaiselle" kuin muillekin siitä tyydytyksensä saaville. Sitten lopulta (viimeisinä hetkinänne) huomaatte (ehkä, ehkä ette?), että jälkeenne jäävillä on muunkinlaisia arvostuksia kuin itsellänne oli. Siitä en toki teitä moiti; jokainen valitsee palvonnan kohteensa itse.

Jälkipolvet arvostavat aivan erilaisia asioita kuin harvoille turpeesta kasautuvaa mammonaa. Elinvoimainen suo- ja vesiluonto on niistä arvoista tärkeimpiä, mutta sitä kaikki turpeenjumaloijat eivät ole todistamassa. Moni heistäkin silti.

"Perämeren rantamilla" voitte nyt ihan vapaasti riemuita turpeenruskeasta tulevaisuudesta (kenen kahdensadan valitun kohdalle se vapon armosta osuukaan?), mutta siihen se sitten jääkin. Kuka voisi kuvitella, että turve olisi ratkaisu alueelliseen ja alueiden kulttuurilliseen kehittymiseen? Kun Perämeren rantamilla tarkemmin asiaa mietitte, niin ymmärrätte, ettei turve (ehkä yllätykseksenne?) tuokaan pitkäaikaista onnea alueellenne. Jos toisin väitätte, petätte itseänne.

Kiitokset vaivannäöstänne turveteollisuuden puolustamisessa sekä kotomaamme suoluonnon ja vesistöjen hävittämiseen kannustamisessa. Se on teidän tienne.