Vastustamme Espoonkartanon louhoshanketta !

Kommentoitu viesti

Ekonomi

#10 Asiaan

30.05.2014 07:15

Tottakai Esbogård Oy ajattelee rahaa, se on (kaikkien) yritysten pääasiallinen, laissakin määritelty tehtävä. Espoon kaupunki taas ei ole hankkeessa osallisena muuta kuin viranomaisena (luvat tms). Keskustelu louhoksen tarpeesta on myös turhaa, yritys kyllä selvittää näin suuren investoinnin kannattavuuden tarkkaan eikä toteuta sitä ellei sille ole tarvetta. Helsinki saattaa löytää joutomaalleen omatkin läjityspaikat ja se on tässä tapauksessa hankkeelle riski jonka Esbogård joutuu arvioimaan kannattavuuslaskelmissaan.
Maasto on tavallista suomalaista metsää eikä sinällään mitenkään erikoista.
Fageräng kyllä menettää mahdollisuutensa elinkeinona, sitä on turha kenenkään kieltää. Haitan aiheuttaja on mielestäni tässä tapauksessa korvausvelvollinen. Korrekti tapa olisi lunastaa tila markkinahintaan tai tarjota vastaavat olosuhteet jostain muualta.
Itsekään en halua louhosta kotinurkilleni mutta vastustamiseen tarvitaan tunteiden sijaan asia-argumentteja.
Adressi kannattaisi korjata kieliasultaan korrektiksi, nyt huomio kiinnittyy kieliopiliisesti ala-astetasoiseen ulkoasuun.

Vastaukset

Maria Mäkinen

#15 Re: Asiaan

2014-05-31 20:46:50

#10: Ekonomi - Asiaan

Touché...

Kieliasua korjattu. Ja tässä ehkä asia argumenttia.

Tässä ote Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston Pöytäkirjasta § 3 06.02.2012 Sivu 8 / 8 koskien "Espoonkartanon kaavoituksen periaatteet sekä historiallisen kartanoalueen visio."

Kartanon alueen tavoitteet (visio)

Maanomistajan, Esbogård Ab:n, tavoitteena vuodesta 2001 lähtien on ollut mahdollistaa Espoonkartanon ydinalueen sekä lähialueiden (noin 580 ha) kehittyminen siten, että kartanon toiminta elinvoimaisena sekä vetovoimaisena keskuksena voidaan turvata tulevaisuudessa ja että espoolaisille voidaan tarjota eritasoista asumista historiallisesti arvokkaassa ympäristössä.

Kartanon käyttö asumiseen on väistynyt ja tilalle kaivataan uutta taloudellista toimintaa, jolla tilakokonaisuus ja sen kulttuurihistorialliset arvot saadaan säilymään.

Nykyiset maanviljelykäytössä olleet pellot alkavat metsittyä sarkaojista käsin ja alueelle kaivataan avoimen maiseman säilyttämisen mahdollistavaa toimintaa.

Kartanon ja sen lähialueen talousrakennuksista voidaan luoda palveluita ja työpaikkoja tarjoava kokonaisuus.

Kartanon lähialueen kehittäminen suunnitelmallisesti hevosurheilun tarpeisiin on jatkunut jo vuosikymmeniä, ja se nähdään ehdottomasti alueen historiaan viittaavana toimintana. Kyseisille palveluille on kokoajan suurempi kysyntä.

Kaupungin tavoitepäätös perustaa Esbogårdin maille ja Kuninkaantien varteen arkeologinen museoalue nähdään alueen vetovoimatekijänä. Se tuo alueelle lisää vierailijoita, jotka tarvitsevat palveluita.

Espoonkartanon pohjoisosien maankäytön kehittäminen on jäänyt aiemmin valtaosin vaille huomioita.

Esbogårdin tavoitteena on muodostaa kartanon ydinalueesta vetovoimainen kohde, jossa yhdistyy asuminen sekä erinomaiset ruoka-, kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelut kartanoon liittyen.