Perussuomalaiset ei ole "The Finns"

Kommentoitu viesti

Mikko Laaksonen

#263 Re: Re: Perussuomalaisissa on fasisteja

23.08.2011 21:23

#240: Pirkka Keskinen - Re: Perussuomalaisissa on fasisteja

Tarkempi analyysi asiasta on Terho-foorumilla. Alla muutama poiminta.

http://www.terhoforum.fi/forum/viewtopic.php?f=11&t=329

Faktojen toteaminen ei ole kunnianloukkaus. Yhtä lailla esimerkiksi Matti Putkosen oikeudessa todettuihin edesottamuksiin saa viitata. Suomen Sisun ohjelmien yhteydet fasismiin ja rasistiseen politiikkaan ovat aivan ilmeisiä. Niiden analysointi ei missään tapauksessa ole esimerkiksi kunnianloukkaus. Oikeushenkilöllä, kuten Suomen Sisu - järjestöllä ei myöskään ole kunniaa, jota loukata.

Suomen 1930-40-lukujen äärioikeistopuolueiden ohjelmat löytyvät täältä: http://www.fsd.uta.fi/pohtiva/ohjelmalistaus

Saksan kansallissosialistisen puolueen (NSDAP) ohjelmia puolestaan löytyy esim. englanninkielisestä wikipediasta. Ongelma toki on, että suurta osaa NSDAP:n toteutuneesta ohjelmasta ei kirjattu puolueohjelman muotoon:http://en.wikipedia.org/wiki/National_Socialist_Program

Kuten kommenttisi hyvin osoittaa, osa fasististen puolueiden ohjelmakohdista on näennäisen hyväksyttäviä varsinkin fasismin historiaa ja ajatusmaailmaa tuntemattomille. Ongelma on siinä, millaisen kokonaisuuden ne muodostavat.

Kansakuntien sekoittamiskielto on Suomen Sisun ohjelmassa alun perin ollut suora rotujen sekoittamiskielto eli miscegenaatokielto. Sanamuotoa on hieman siistitty 2006, mutta sisältö on säilynyt samana.  Miscegenaatiokiellot ovat olleet rasististen yhteiskuntajärjestelmien, kuten natsi-Saksan, Jim Crow - etelävaltioiden ja apartheid-Etelä-Afrikan synkimpiä puolia, lisää löytyy esimerkiksi täältä: http://en.wikipedia.org/wiki/Miscegenation

Suomen Sisun kulttuuripolitiikkaa on pitkälti vastaavaa kuin NSDAP:n politiikka "rappiotaidetta" vastaan ja kielipolitiikassa on yhteyksiä NSDAP:n kahteentoista teesiin.

Periaateohjelmassa ei ole suoraan mainittu Suomen Sisun pelkäämää kansanryhmää. Ryhmän jäsenten kirjoitusten perusteella se on yleisesti islaminuskoiset, lukuunottamatta ehkä pieniä pitkään länsimaihin sosiaalistuneita ryhmiä.

Suomen Sisun ohjelman kohta edustuksellista demokratiaa vastaan rinnastuu hyvin esimerkiksi Isänmaallisen kansanpuolueen 1932 ohjelman kohtaan I, Isänmaallisen kansanliikkeen 1932 ohjelman osioon "valtiollisen elämän suuntaviivoja", Suomen Kansallissosialistisen liiton 1932 ohjelman osaan II, Suomen Kansallissosialistisen liiton ohjelman 1942 kohtaan 5.

Suomen Sisu kirjoitti:Kansanvaltaisuus
(...) Suomen Sisun ihanneyhteiskunnassa toteutetaan aitoa kansanvaltaa, jossa kansan tahto on ylin auktoriteetti. Valtion ainoana tehtävänä on kansan edun toteuttaminen.Tällaisessa yhteiskunnassa eivät kansan tahtoa sido muutaman henkilön solmimat vapautta rajoittavat sopimukset, pienen eliitin säätämät lait tai hallitsevan propagandakoneiston tahto. Ainoastaan edustuksellisuuteen perustuva demokratia on kansanvaltaisuuden irvikuva.

Suomen Sisun ohjelman sananvapauskohta on mielenkiintoinen siinä suhteessa, että siinä toivotaan suurta sananvapautta yksille (ilmeisesti ohjelman mukaan toimiville) mutta rangaistuksia "mielipidevaikuttajille" (ilmeisesti ohjelmaa vastaan toimiville). Sananvapauskohdassa on lisäksi samankaltaisuuksia NSDAP:N ohjelman kohdan 23 kanssa.

Suomen Sisu kirjoitti:Todellisen sananvapauden ja vastuun toteutuminen yhteiskunnassa

Sanan-, ajatuksen- ja omantunnonvapaudet ovat jo sinällään arvokkaita, mutta erityinen painoarvo niille tulee yhteiskunnallisen kehityksen valvomisessa. Sananvapauden rajoittaminen ja riistäminen radikalisoivat turhan vuoksi, joten ei saa olla yhtäkään asiaa, josta ei saisi puhua tai jota ei saisi arvostella. Totuutta ei saa uhrata poliittisen korrektiuden alttarille.

Rajoittamattoman sananvapauden vastapainona pitää jokaisella olla vastuu sanomisistaan. Mielipidevaikuttajat eivät saa jäädä rangaistuksetta, mikäli he ovat vilpillisesti sanavapautta hyväksi käyttäen vahingoittaneet yhteiskuntaa tai sen jäseniä.

Vastaukset

Pirkka Keskinen
Hämeenlinna

#322 Re: Re: Re: Perussuomalaisissa on fasisteja

2011-08-24 14:02:19

#263: Mikko Laaksonen - Re: Re: Perussuomalaisissa on fasisteja

Heh. Sinä puhut jostain koodista, joka osoittaisi Nuivan vaalimanifestin rasistiseksi (kykenemättä osoittamaan tätä mitenkään konkreettisesti), mutta itse "koodaat" viestisi täysin läpinäkyvästi kiertääksesi kunnianloukkaussyytökset. Jopa niin läpinäkyvästi, että minulta meni se kokonaan ohi.

Sanoit aiemmin: "Ikävä tosiasia on se, että Perussuomalaisisten kansanedustajista ainakin neljä on todistettavasti fasisteja..."

Ja kahdessa samoihin aikoihin kirjoitetussa viestissä (ennen ja jälkeen tuon) mainitset nimeltä juurikin neljä perussuomalaista, ja yhdistät heidät selvästi fasismiin. Henkilön haukkuminen fasistiksi varmasti on kunnianloukkaus, ja yhteys tässä on niin selvä, että luulisi syytteen nostamisellekin olevan perusteita, vaikka et täysin suoranaisesti tuota teekään. Toisekseen, sanominen voi olla kunnianloukkaus, vaikka se olisi fakta, jos henkilölle voidaan katsoa aiheutuvan siitä merkittävää haittaa tai kärsimystä.

Tiedän kyllä, ettei oikeushenkilön kunniaa voi lain mukaan loukata, tästä ei ollut kyse.

Suosittelen, että poistat loukkaavat viestisi tai ainakin siistit niitä.