IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Ähtärinjärven kesä- ja ranta-asukas

#816 Ihmettelyä

07.09.2011 17:40

"Tuulivoima on hyvä lisä, joka tarvitsee apunaan kiinteää polttoainetta." kirjoitteli nimim. TT.

Sitä mä vaan jäin miettimään, että kuinka se taajamien ja kaupunkien lämmitys toteutetaan suuressa mittakaavassa tuulivoimalla ja että kiinteä polttoaine on vain lisänä? Tuulivoimalla saadaan tuulisina päivinä kyllä sähköä, mutta että sillä saataisiin Suomen kaupungit ja taajamat lämpimiksi ja vielä lämmin käyttövesi lisäksi. Kuinkahan moni luottaisi niin paljon tuulivoimaan, ja että kiinteät polttoaineet saisivat jäädä vain varavoimaksi? Oikeastaan kaikki Suomen sisämaan kaupungit ja taajamat on rakennettu kaukolämmön varaan, ja tämä lämpö tuotetaan pääasiassa juuri kiinteillä polttoaineilla, turpeella ja puulla.

Vastaukset

Hannu Heinonen

#817 Re: Ihmettelyä

2011-09-07 18:03:02

#816: Ähtärinjärven kesä- ja ranta-asukas - Ihmettelyä

 

Totta. Suomen kaupungit on rakennettu kaukolämmön varaan. Yli miljoona ihmistä saa asuntonsa lämmön ja lämpimän käyttöveden turpeella tuotettuna. Jos tähän lisätään vielä kaikkien Suomen omakotitalojen  ja maatilojen asukkaat jotka käyttävät turvetta lämmönlähteenään omissa kattiloissaan, päästään yhä suurempaan lukuun. Tuo lukema, reilut miljoona ihmistä, on suuri ja joka vuosi tähän joukkoon liittyy tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä sitä mukaa kun uusia turvetta käyttäviä suuria voimalaitoksia tai pienempiä lämpölaitoksia rakennetaan maahamme.

Puuta aletaan käyttämään turpeen seassa yhä enemmän. Tämä on tietysti hyvä asia. Kaikkien kotimaisten kiinteiden polttoaineiden käyttö, on se sitten vaikkapa ruokohelpeä, on mielestäni erittäin positiivinen juttu.

Eri puolille Suomea ollaan rakentamassa kovaa vauhtia useita jätteenpolttolaitoksia. Nämä osaltaan vähentävät myös tarvetta ostaa ulkomaista energiaa.